Це програмує вас на бідність: 6 звичок, які «крадуть» ваші гроші

Не робіть так, якщо не хочете залишитися без фінансів

«Мантра» про брак коштів

Деякі люди часто думають про те, що у них бракує коштів й повторюють це при нагоді усім друзям і родичам. Після чого, як правило, розвивається дріб'язковість, а люди самі починають вірити у свою фінансову безперспективність.

Миттєві потреби

Люди схильні мимоволі витрачати гроші на миттєві задоволення, наприклад, на каву у найближчому автоматі, де вона «смачніша». Тобто, громадянин може «спускати» на це декілька сотень гривень щомісяця. І таких прикладів можна привести дуже багато.

Спонтанні купівлі

Підраховано, що на «незаплановані покупки» люди витрачають на третину більше, ніж на плановані. Зробити такі покупки людей підштовхують акції та привабливі знижки. Тому той, хто не може контролювати себе, просто приречений щомісяця спускати зайві гроші.

Відсутність плану

Людині не цікаво заощаджувати кошти просто так, «аби було». Повинна бути кінцева мета – придбання житла, автомобіля, відпустка тощо. Тому для зберігання грошей дуже важливо мати фінансовий план, який не дасть витрачати гроші на аби що.

Кредитки

Люди, які часто використовують кредитні кошти, надані банком, приречені на величезні витрати, адже психологічно витрачати банківські кошти значно легше, ніж свої кревні.

До того ж, з «фантомними» електронними грошима простіше розлучатися, ніж з готівкою. Але їх потрібно буде повертати з відсотками. Іноді дуже великими, якщо вам не пощастило стати клієнтом «мікрокредитної» контори.

Брендові речі

Багато людей, маючи скромні доходи, намагаються купувати брендові речі, які можуть коштувати навіть більше кількох їхніх зарплат. Тим самим вони хоч таким чином хочуть стати дотичними до світу багатих.

Але це хибна практика, яка дає недовгий ефект «елітності». Адже мода мінлива, а техніка постійно оновлюється, тому людям з невеликим доходом все одно не встигнути за усім.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень