«Це прірва!»: українка показала сільську школу у Німеччині

І порівняла її з українською

Киянка Жанна Саган опублікувала допис у Facebook, назвавши «шок-контентом» побачене у німецькій сільській школі, куди навесні пішла навчатися її донечка.

Жінка зауважила, що йдеться про населений пункт, де проживає близько 7 тисяч осіб.

Жанна показала фото класів, вікна яких виходять на ліс, частина даху зроблена зі скла, тож світла вистачає навіть у похмурі дні

Українку вразило те, що у школі живе собака, а діти в школу можуть їздити самі на звичайному міжміському автобусі (або велосипеді) з містечок/селищ навколо.

Навіть у першому класі.

Киянка пояснила це високим рівнем безпеки в регіоні, суворі закони громадського порядку, а також те, що всі один одного знають.

Програма – це розвиток емоційного інтелекту

В перші роки в школі у дітей програма значно менш інтенсивна ніж в українських школах. Приміром, Міра (донька авторки) вже додає/віднімає в межах 100, читає і пише українською, розмовляє англійською, а в німецькій школі зараз ще літери, прості слова і рахунок в межах 20, англійської взагалі нема.

Але є science в класі (штибу як лабораторія): така собі суміш фізики, хімії, географії, біології. Багато дають проєктних завдань на логіку, раціональне мислення, прикладні задачі, екологію, толерантне ставлення до дітей різних національностей та можливостей, інклюзивна освітня програма. Є музика та малювання. Матеріал викладається в ігровій формі.

Організація навчального процесу

Три рази на тиждень спорт у спортзалі, грають у командні ігри, не дають монотонні вправи. На пепервах всі надворі. Є великий майданчик та скейтпарк для учнів.

Тривалість навчання з 08:40 до 12:30. Їдальні у школі немає – діти приносять їжу з собою у ланчбоксах.

Форми у школі також немає, необхідно мати лише змінне взуття для занять спортом.

Жанна Саган підкреслила, що це державна школа, тож ніхто не збирає кошти на ремонт, туалетний папір чи мило.

Українка порівняла німецьку школу з приватною у Києві, яку відвідувала її донька. Обидві школи чудові – підкреслила вона.

Порівнюючи з сільськими школами України, Жанна зауважила, що це прірва.

Прірва у спонсорстві сільських шкіл на державному рівні, у юридичному захисті дітей, у зарплатах для вчителя.

Допис про німецьку школу Жанна опублікувала ще у травні. Зараз лише додала:

Пройшло півроку. Політ чудовий! Пощастило з вчителями та дітьми в класі. Міра вчиться у звичайному німецькому класі і відвідує додаткові уроки німецької. Продовжую спостереження )))

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень