«Це не фейк, а мій син!»: в росії вже впізнають своїх солдатів, що потрапили у полон (ФОТО/ВІДЕО)

В Україні створили спеціальний телеграм-канал «Ищи своих», де можна знайти вбитих або полонених окупантів

На фото - троє російських окупантів, взятих у полон ЗСУ
На фото - троє російських окупантів, взятих у полон ЗСУ

Російські матері почали бити на сполох і вимагають повернути додому їхніх синів – солдатів, які пішли на війну в Україну і потрапили у полон. Впізнавати захоплених окупантів почали завдяки фото й відео, які спеціально розповсюджують українські військові та ЗМІ - задля того, щоб донести росіянам розуміння того, що РФ-ія вторглася на нашу територію.

На одному з таких роликів мешканка Бурятії впізнала про свого 25-річного сина-контрактника. Тепер змушена переконувати усіх навколо, що «це не фейк, а її син», повідомляє obozrevatel із посиланням на видання «Люди Байкалу».

https://youtu.be/a-0DzDgbK5Q

«Я хочу, чтобы люди поняли, что на самом деле это не фейк, — каже Ірина. — Вот, я его мама. Вот он мне позвонил, вот я увидела это видео. Мне вчера все начали писать: «А вы докажите, что это не фейк». Да я ничего не хочу доказывать. Я просто вам говорю — это мой сын», — розповідає журналістам жінка.

Після цього вона начебто вийшла на вулицю міста Улан-Уде з одиночним пікетом - стала біля пам'ятника Леніну і розгорнула плакат «Ні війні». 

Скрін із Обозрєватєля. Одиночний пікет матері російського окупанта, взятого в полон
Скрін із Обозрєватєля. Одиночний пікет матері російського окупанта, взятого в полон

Наразі сказати точно правда це чи звичайна постановка - неможливо, адже всі росЗМІ подають викривлену інформацію про вторгнення російських військ в Україну. Для них це - «спецоперація на території України». Однак там визнають, що молодий водій Сергій Очиров таки бере у ній участь.

Жінка каже, що точно не знає, де зараз її син:

«Командир части на Дивизке (станция Дивизионная - ред.) сначала ничего не знал. Потом сообщил, что, по непроверенным данным, сын лежит в черниговском госпитале», — говорит Ирина.

 

—  «Я вижу, что на видео сын растерян. Почему на видео он один? Где остальные парни? Где эта колонна, которая шла с боеприпасами? Никто ничего не знает. Кто его в плен-то захватил? Эти нацисты или войска украинские? Это же разные понятия, получается. Нацисты — они же безжалостные. Я просто ничего не знаю. Совсем ничего. Просто хочу, чтобы сын вернулся домой».

Нагадаємо, що Україна створила у Телеграмі спеціальний канал під назвою «Ищи своих». Тут рідні та близькі російських військовослужбовців, які вторглися на нашу територію, можуть знайти їх - живими або мертвими.

Також діє гаряча лінія, де можна отримати інформацію про окупаційні війська:

 

38(089) 420 18 60

 

+38(089) 420 18 61

 

+38(089)420 18 62

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень