Це не дизель на Полісся: у Китаї показали найшвидший у світі поїзд

Розвиває швидкість до 600 км/год

У Китаї завершили заводське виробництво надсучасного потяга на магнітній подушці, він може розвивати швидкість до 600 км/год, і це найвища у світі швидкість наземного транспорту. Поїзд уперше показали громадськості в китайському місті Циндао.

Проект зі створення цього поїзда розпочався у 2016 році. Прототип був створений в Циндао, а випробування почалися в Шанхаї в червні минулого року.

Розробкою займалася китайська корпорація CRRC, яка є одним з найбільших у світі виробників залізничної техніки.

Потяги на магнітній подушці (маглев-потяги) використовують для пересування магнітну левітацію, що позбавляє їх швидкісних обмежень звичайних поїздів.

В Китаї перша маглев-лінія була запущена ще в 2003 році в Шанхаї. Капсули, розраховані на 28 пасажирів, можуть використовуватися для переїздів на великі відстані і для перевезення вантажів.

Перша трубопровідна траса буде розгорнута в Індії, потім - в Саудівській Аравії. Яка буде протяжність трас, поки не відомо, - повідомляє УНІАН.

Нагадаємо, у червні 2018 року тодішній міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявляв про те, що вакуумні поїзди за такою ж технологією з’являться в Україні через 5 років. А вже через два роки пояснив, чому цього не буде.

Напевне, ексміністр ніколи не їздив дизель-поїздом у поліські села.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень