Це може здивувати!! Названо найшкідливішу для здоров'я олію
На ній не можна смажити

Для смаження більшість українців використовують саме соняшникову олію. Однак виявляється, її не рекомендовано нагрівати до надто високих температур.
А найгіршим варіантом для термічного оброблення фахівці вважають гарбузову, кукурудзяну, мигдалеву, арахісову, гірчичну, конопляну, кунжутну, лляну, рапсову олію та олію волоського горіха й виноградних кісточок.
Їх нагрівати не можна в жодному разі.
Коли такі олії нагріваються, відбувається виділення речовин, що підвищують ризик розвитку небезпечних захворювань. Також вони можуть стати причиною фізичних і когнітивних змін в організмі.
Яку олію корисно обирати для здоров'я
Оптимальними видами олії для організму вважають кокосову, оливкову та авокадову. Топлене вершкове масло і тваринні жири також позитивно впливають на здоров'я.
- Оливкова олія відрізняється високою термостійкістю. В ній речовини не окислюються, тому набагато краще зберігають свої корисні властивості під час нагрівання.
- Авокадова олія також відрізняється високим рівнем горіння. Також у ній багато полінасичених кислот.
- Кокосова олія складається з великої кількості насичених кислот. Зокрема, в ній можна знайти лауринову кислоту, тому вона добре засвоюється організмом.
- Топлене вершкове масло чудово підходить для обсмажування та запікання в духовці. В нього висока точка димлення — 250 градусів. А ще воно сприяє нормалізації обміну речовин.
- Тваринні жири містять багато насичених кислот. Особливо корисними вважаються жири з яловичини і качки. Також варто додати до раціону свиняче сало.
Радіо Трек: НОВИНИ