Головний лісівник Рівненщини поскаржився на погрози від бурштинокопачів

Погані стосунки складаються у лісівників та старателів

Фото з інтернету

Лісівники створили бригади швидкого реагування, які працюють на кордоні районів.

По два авто патрулюють. У них є зв'язок і вони виїжджають на допомогу один одному. Надалі будуть це практикувати у Зарічненському, Дубровицькому і Володимирецькому районах.

Разом з тим, є випадки погроз з боку старателів лісовій охороні, доходило навіть до застосування зброї, розповів начальник Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Сухович:

Часто-густо ідуть погрози силою розправитись із лісівниками. Нещодавно було два таких випадки по Сарненському району, два по Дубровицькому і один по Володимрецькому району.

А ще часто нам закидають "кришування" бурштинокопачів. Аби такого не було, зараз проводяться  кадрові ротації в лісгоспах на півночі. Тобто ми ведемо роботу, щоб наших людей серед копачів не було. Ми повинні займатись охороною лісу.

Сьогодні відбуваються кадрові ротації в наших лісгоспах. Ми реагуємо на всі випадки недбалого ставлення до службових обов’язків працівниками лісової охорони.

За словами головного лісівника області, за останні 3 роки кількасот співробітників було притягнено до різних форм відповідальності.

Фото - rivnepost.rv.ua

Віталій Сухович резюмував: 

За результатами останньої наради директору Рівненського природного заповідника винесено догану у зв’язку з тим, що не було вчасного реагування на ті ситуації, які траплялись.

Відомо, що напередодні у РОДА підтримали пропозицію щотижня проводити спільні наради голів РДА з правоохоронцями та лісівниками аби координувати зусилля. А керівництво поліції запевнило, що при потребі оперативний штаб може в будь-який час виїхати в будь-який віддалений населений пункт для роботи. 

Нагадаємло, голова РОДА доручив підготувати чергове звернення до Верховної Ради України про прискорення законодавчого врегулювання питання легалізації видобутку бурштину.

Стежте за новинами на сторінках Радіо Трек у Facebook та Telegram 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень