У Дубровиці затримали кришувальників бурштинокопачів, але старателі - знову на промислі

Депутат Верховної Ради від Рівненщини Василь Яніцький у соцмережі Фейсбук повідомив про трьох затриманих, причетних до організації незаконного видобутку бурштину в Дубровиці

Василь Яніцький 

Учора в Дубровицю знову прилітав військовий вертоліт. Бійці спецпідрозділу поліції «КОРД» затримали ще трьох осіб, причетних до організації незаконного видобутку бурштину. Два місяці тому такий же вертоліт забрав колишніх очільників дубровицької міліції Сергія Родзіна і Анатолія Смолянця. А в понеділок за аналогічними обвинуваченнями було затримано прокурора Сарненського району та ще двох осіб. 
Це не може не тішити. Разом із тим із мого округу почала надходити інформація, що в регіоні старателі отримали «добро» і знову вийшли на промисел. Так само відновилася скупка видобутого каміння. Хто дав це «добро» поки з’ясувати важко, але ситуація складається так, що доки в одному випадку гору бере закон, в іншому – панує беззаконня.
І така ситуація триватиме й далі, доки не буде чіткої законодавчої бази для видобування бурштину. Відповідні законопроекти уже скоро два роки як блукають коридорами Верховної Ради. Минулого пленарного тижня два з них - «Проект Закону про видобування та реалізацію бурштину» №1351-1, та «Проект Закону про старательську діяльність» №3035 – були внесені до порядку денного сесії, але вони опинилися чомусь у самому кінці списку і до них традиційно не дійшли руки. 
Я закликаю своїх колег-депутатів і керівництво парламенту найближчим часом розглянути і прийняти ці законопроекти, щоб перевести «бурштинове питання» із силового протистояння у правове поле. 
Інакше всі гучні затримання і всі спецоперації будуть лише черговою битвою з драконом, у якого постійно відростатимуть голови.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень