Бурштинокопачі на Поліссі готують сюрпризи для окупантів з Білорусі? (ФОТО)

При цьому старателі створюють українським прикордонникам та поліції додаткові проблеми 

Фотоколаж ілюстративний з використанням світлин, оприлюднених ГУ Нацполіції в Рівненькій області.
Фотоколаж ілюстративний з використанням світлин, оприлюднених ГУ Нацполіції в Рівненькій області.

Війна – не завада старателям, які й надалі продовжують нелегально копати сонячне каміння. Про це свідчить інформація з відділу комунікації Нацполіції Рівненщини. Йдеться про обшуки у старателів та вилучену техніку, повідомляє Нацполіція:

 - У протидії злочинам у сфері довкілля поліцейські Сарненського РВП учора, дев'ятого червня, за результатами проведених слідчих дій та відпрацювань задокументували незаконне видобування бурштину-сирцю на території району та вилучили обладнання.

 

У рамках відкритих кримінальних проваджень слідчі відділення №2 (смт Рокитне) провели шість обшуків у селищі Томашгород за місцем проживання осіб, причетних до незаконного промислу.

 

Поліцейські вилучили вісім мотопомп: шість кустарних та дві — заводського виробництва, квадроцикл Honda, причіп до автомобіля та 56 одиниць знаряддя, що використовувалося для протиправної діяльності.

 

Під час вилучення жителі Томашгорода чинили опір правоохоронцям, нецензурно лаючись на їхню адресу та перешкоджаючи законним діям поліцейських.

 

За цим фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 342 КК України.

Крім того, поліцейські відділення №1 (м.Дубровиця) спільно із працівниками Держприкордонслужби під час проведення заходів у протидії незаконному видобутку бурштину в лісовому масиві поблизу села Переброди виявили трьох старателів.

 - Побачивши правоохоронців старателі втекли, залишивши на місці події дві мотопомпи та відповідне знаряддя.

 

У рамках досудового розслідування, розпочатого за частиною 1 статті 240-1 КК України, поліцейські встановлюють осіб, причетних до злочину.

 

Відомо, що всі вони — жителі Старого Села. Усе вилучене доставлено на територію відділень поліції,  — йдеться у повідомленні Нацполіції Рівненщини.

Поліцейські продовжують відпрацювання північних районів області для недопущення кримінальних правопорушень у сфері довкілля.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень