Булочки, які не черствіють (РЕЦЕПТ)

Простий рецепт цієї смакоти!

Булочки з сиром виходять ніжними, ароматними, тісто настільки вдале і повітряне, що навіть на наступний день воно залишається м’яким, а оригінальний зовнішній вигляд випічки відразу привертає увагу.

Спробуйте їх приготувати і вони стануть частим гостем у вас на столі!

Необхідні продукти:

Тісто:

  • молоко – 150 мл
  • цукор – 50 г (2 ст.л.)
  • яйце – 1 шт.
  • сіль – 1/3 ч.л.
  • дріжджі – 5 г сухих (15 г живих)
  • борошно – 300 г
  • вершкове масло – 30 г

Начинка:

  • сир – 200 г
  • сметана – 1,5 ст.л.
  • цукор – 2 ст.л.
  • ванілін – 1 г
  • чорнослив, родзинки, цукати – за бажанням

Крем:

  • згущене молоко – 70 г
  • сметана – 2 ст.л.

Для змазування:

  • жовток – 1 шт.
  • молоко – 1 ст.л.

Для посипання і прикраси:

  • цукрова пудра
  • шоколадні крапельки
У миску вливаємо тепле молоко, всипаємо сухі дріжджі, цукор і перемішуємо вінчиком до однорідності. Молоко з дріжджами накриваємо тонким рушником і залишаємо на 10-15 хвилин для активації дріжджів.

Потім сюди вбиваємо 1 яйце, всипаємо 1/3 ч.л. солі і перемішуємо вінчиком. Далі всипаємо відразу все просіяне борошно і замішуємо тісто. Воно швидко збирається в єдиний клубок і виходить дуже м’яким. Тепер додаємо вершкове масло кімнатної температури і вмішуємо його в тісто.

Кладемо тісто в миску, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце для збільшення в об’ємі. 

Ну, а поки приготуємо сирну начинку для наших булочок.

Для цього нам знадобиться сир, сметана, ванілін, цукор і чорнослив.

До двохсот грамів сиру додаємо 1 ст.л. сметани, всипаємо 2 ст.л. цукру, пакетик ваніліну і розминаємо все за допомогою вилки в однорідну масу. Якщо ви бачите, що начинка виходить суха, то додайте ще пів столової ложки сметани.

Чорнослив нарізаємо на маленькі шматочки і відправляємо до сиру. Замість нього можна покласти в’ялену журавлину, вишні, родзинки, будь-які цукати або не класти нічого. Начинка готова.

Родзинка  рецепту в кремі, яким ми будемо просочувати булочки після їх приготування.
 
Крем досить простий – 70 г згущеного молока змішуємо з 2 ст.л. сметани і поки відставляємо його в сторону.

Готове тісто обминаємо трохи руками, при цьому борошно НЕ підсипаємо. Ділимо його на 2 частини, а потім кожну розрізаємо на 6 шматочків. В результаті у нас вийде 12 булочок.

Тісто, з яким ми не працюємо накриваємо пакетом, беремо один шматочок тіста і розкачуємо його. На центр викладаємо начинку, приблизно 2 ч.л., і защипуємо у булочки тільки краї, серединку залишаємо відкритою. Теж саме робимо і з рештою тістом.

Далі беремо форму для запікання, розмір моєї форми 28 на 28 см. На дно кладемо аркуш паперу для випічки і викладаємо булочки. Накриваємо рушником і залишаємо для вистоювання на 15 хвилин.Потім змащуємо сумішшю жовтка і молока. 

Відправляємо їх випікатися в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.

Дістаємо булочки з духовки і духовку відразу вимикаємо, вона повинна трохи охолонути. У центр кожної гарячої булочки заливаємо крем. Знову їх ставимо в духовку, але вже в вимкнену, в теплу, буквально на 7-10 хвилин для того, щоб схопився крем.

Ну і все, перекладаємо булочки на решітку і даємо трохи охолонути, до злегка теплого стану. Потім кладемо їх на тарілку і за бажанням зверху викладаємо по кілька штук шоколадних крапельок. Присипаємо цукровою пудрою і кличемо сім’ю пити чай.

Смачного!

Повідомляє - Затишок

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо ТРЕК у Telegram.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Теги: булочки

Знайдено панель від багажника автомобіля

Біля ТРЦ «Арена» знайдено панель від багажника легкового автомобіля.  З вигляду панелі видно, що автомобіль невеликих розмірів.   

Знайдено технічний паспорт на прізвище Садовець

Під час розмитнення авто знайдено технічний паспорт на Volkswagen ВК 3109 ВВ.  На прізвище Садовець Олена Валеріївна, Гощанський р-н.   

Знайдено посвідчення дитини з багатодітної сім’ї на прізвище Антонюк

Посвідчення дитини з багатодітної сім’ї, яке належить Антонюку Богдану Сергійовичу, знайшли у Рівному. Дата видачі 17 січня 2019 р.  

Більше оголошень