«Буквально під Новий рік» Поворознюка внесли до бази «Миротворця» (ФОТО)

Хто за цим стоїть?

Легендарного президента українського футбольного клубу «Інгулець» Олександра Поворознюка хтось вніс до бази сайту «Миротворець».

Як видно з матеріалів вказаного сайту, картка Поворознюка з'явилася 29 грудня, тобто буквально перед самим Новим роком.

Хто ж вирішив зробити такий «подарунок під ялику» людині, яка здобула загальну любов українців завдяки свої прямоті, відвертості та фразі «Вова, *баш їх б**дь!»?

За даними людей, які керують «Миротворцем», Поворознюк:

«Мародер. Злодій. Усвідомлені дії, спрямовані на пограбування України. Щиросердно, власноротно зізнався в тому, що багато і довго грабував державу, вихваляється тим, що цим зробив свої статки».

При цьому те, що Олександр Поворознюк мав раніше судимості, за які відбув покарання, ніким ніколи не приховувалося.

Поворознюк – власник зареєстрованої у Кіровоградській області агрофірми «П'ятихатська».

Як повідомила «Економічна правда», фірмі належить 20 тис. га землі. В інтерв'ю виданню Поворознюк розповів, що дохід групи його компаній становлять «кілька сотень мільйонів гривень на рік».


Бізнесмен також повідомив, що у нього чотири судимості («три за бійки, а четверта, виходить, економічна», за «крадіжку солярки з кар'єру») і що тричі на нього здійснювали замах.

«Жорстких замахів – три: розстріляна машина, підірвана машина і граната у кабінеті», – сказав він.

Під час спілкування з YouTube-каналом Petrove TV у травні 2021 року Поворознюк заявляв, що «свій капітал сколотив сам».

«Я заробив свої гроші сам, а не вкрав. Хоча, я вам скажу чесно, що ці руки дуже багато крали. Я відверто про це кажу. Але я ніколи не крав у людей, тільки у держави.

 

Ну, проносило, проходило, я за це судимість заробив. Колись авторитет собі на цьому втратив. Тому що: ну, судимий. З армії судимий. Теж украв. Бушлат – було холодно, я дублянок накрав, ще й додому прислав. Теж отримав судимість», – говорив він.

Натисніть плей для перегляду відео згаданої розмови

На початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну опубліковане у соцмережах відеозвернення Поворознюка до президента України Володимира Зеленського стало вірусним.

«Вова, ...баш їх, бл...дь, а ми тобі будемо помагати», – сказав тоді бізнесмен.

Раніше вважалося, що Центр "Миротворець" - це дітище Геращенка та Авакова. Проте офіційних підтверджень цієї версії ніколи не було.

ХТО СТОЇТЬ ЗА «МИРОТВОРЦЕМ»?

Насправді сказати щось конкретне з цього приводу важко.

Ні Вікіпедія, ні сам сайт – не повідомляють – хто фінансує цю структуру, хто уповноважує Центр та його працівників визначати міру чийогось «патріотизму» чи «ворожості» щодо України.

Приміром, Поворознюк, попри своє кримінальне минуле, у суспільній свідомості аж ніяк не виглядає ворогом України.

Скриншот зі сторінки "Миротворця", де йдеться про Поворознюка

На самому сайті «Миротворця» повідомляється – російською – наступне:

Центр «Миротворец» является независимой негосударственной организацией, созданной группой ученых, журналистов и специалистов по вопросам исследования признаков преступлений против национальной безопасности Украины, мира, безопасности человечества и международного правопорядка, занимающихся творческой научной и журналистской деятельностью. При информационной поддержке Центра «Миротворец» был создан одноимённый сайт, также являющийся независимым негосударственным СМИ (средством массовой информации).

В интересах сохранения жизни, здоровья, свободы свободного передвижения и иных прав и свобод граждан Украины, коллективом Центра «Миротворец» осуществляется фиксация и безопасное хранение информации в отношении тех объектов исследования, в действиях которых присутствуют признаки преступлений против национальной безопасности Украины, жизни и здоровья человека, мира, безопасности человечества и международного правопорядка.

Формально, як повідомляє Вікіпедія, керівником Центру є Роман Зайцев, в минулому співробітник територіального управління СБУ в Луганській області

Центр «Миротворец» осуществляет свою деятельность в строгом соответствии с действующим законодательством Украины и международными нормативно-правовыми актами, ратифицированными нашим государством.

Информационное наполнение сайта «Миротворец» осуществляется из общеизвестных и общедоступных открытых источников, которые используется исключительно в научно-исследовательских, творческих и журналистских целях.

Основными источниками информации, используемыми Центром «Миротворец» для проводимых научных исследований, являются открытые для общего доступа материалы, которые печатаются и размещаются в социальных сетях, web-изданиях, на частных web-страницах, в специализированных форумах и блогах, транслируются по каналам телевидения и радиовещания.

Центр «Миротворец» не возражает против использования информации и сведений, содержащихся на одноименном сайте сотрудниками СБ Украины, МВД Украины, Государственной пограничной службы Украины, ВС Украины в оперативной и розыскной деятельности.

С целью выявления объектов нашего исследования (изменников Родины, боевиков, наемников и террористов, российских военнослужащих — военных преступников) на территориях других стран, приглашаем к сотрудничеству правоохранительные органы иностранных государств.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень