У Дубні руйнують історичну пам'ятку

Активісти стали на її захист

У Дубні демонтують пам’ятку архітектури 19-го століття. Будинок, який відомий під назвою «Каштан», поволі розбирають за рішенням власника Ольги Котенко. Про це повідомляє редактор газети «Вісті Дубенщини» Ольга Ворончук на своїй сторінці в ФБ.

"Каштан" розбирають. Будинок кінця 19 ст. більш відомий під назвою колишнього продуктового магазину "Каштан" (Дубно). Його ще можна було реставрувати. Проте приватний власник підписав йому смертний вирок. Не знаю чим керувавалась Ольга Котенко, проте будь-який заклад в пам'ятці архітектури мав би набагато більшу популярність і таку цинічну сьогодні "виручку".

Так як споруда не має статусу історичної пам’ятки, всі дії власника законні, але багато місцевих мешканців не погоджуються з цим. Повз «Каштан» навіть хотіли прокласти маршрут вихідного дня, втім, тепер доведеться змінювати напрямок:

 

У відповідь на знесення активісти почали викликати поліцейських. Як пояснюють мешканці Дубна, на місці немає паспорта будівництва та документів. Примітно, що коли правоохоронці прибули, працівники розбіглися. Вдруге слідчі приїжджали на місце в присутності активістів 16-го червня, пише Ольга Ворончук:

Коли ми приїхали на місце, одразу нікого видно не було, але працівники "спалились" шарудінням, їх покликали і вони вийшли. Як виявилось, на місці ніяких документів не було. Працівники повідомили, що власниця будинку поїхала за кордон.

 

Наразі «Каштан» виглядає ось так:

І його й надалі продовжують зносити. Активісти своєю чергою звернулися до керівництва Дубенщини, аби депутати змусили відзвітуватися начальника дубенської поліції, який після відвідин правоохоронцями місця демонтажу перестав виходити на зв'язок. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень