Будівництво, яке оскаржує прокуратура, дозволив міський голова Рівного, але... (не Хомко)

Своїм розпорядженням від 2007р.

Рівненська прокуратура намагається оскаржити будівництво МЖК на вулиці Гайдамацькій.

Сьогодні на це судове засідання прийшло близько десятка людей з плакатами. Зокрема і хлопці у футболках з написом «Національний корпус».

Засідання затрималося майже на годину, але усі все ж дочекалися його початку.  

Третіми сторонами у розгляді справи вказані ДАБІ та Рівнерада.

Утім, міська рада попросила розглядати справу без їхньої участі, а ДАБІ повідомило, що на засідання не з`явиться їхній представник. 

Предметом апеляційної скарги прокуратури стало недотримання забудовником умов договору з Рівнерадою.

А саме – нецільове використання землі.

Адже згідно із договором оренди, укладеним у 2006 році, міська рада надала земельну ділянку в оренду на 49 років з умовою будівництва малоповерхового житлового кварталу – тобто будинків висотою від 4-х до 9-ти поверхів.

А нині там з’явилися і 10-ти, і 16- поверхові будинки, а також нежитлові об’єкти, говорить представник прокуратури Оксана Міщівська:

- У договорі зазначалося, що земельна ділянка передається в оренду для будівництва та обслуговування другої черги малоповерхової забудови мікрорайону МЖК. І цільове призначення – таке саме. Малоповерхова забудова – це є одно-, дво-, триповерхові будинки. У цьому випадку з’ясовано (і сторони це не заперечували) що на земельній ділянці розміщений 16-поверховий житловий будинок, автомийка, закрита парковка, оздоровчий торгівельно-розважальний комплекс.  

Це прокуратура вважає порушеннями умов договору, а отже - вимагає розірвати договір оренди. На що представник МЖК стверджує, що вони мають усі дозвільні документи на ці об’єкти.

Їх видавали, у тому числі, і структурні підрозділи Рівнеради – при намірах на будівництво, а також при здачі будівель в експлуатацію.

Погоджено також і будівництво торгово-розважального центру і автомийки, говорить представник забудовника Віталій Грабовський:

- Протоколом  №1 від 26 січня 2007 року архітектурно-будівельної ради при Управлінні містобудування та архітектури Рівнеради, на якій були присутні, у тому числі, міський голова та інші депутати, будо ухвалене рішення про погодження передпроектних пропозицій для розроблення проекту забудови вказаної земельної ділянки із будівництвом на ній багатоповерхових житлових будинків. Цей проект був погоджений розпорядженням Рівненського міського голови від 27 квітня 2007 року №637 Р за умови отримання відповідних дозвільних документів.

Після цього розпорядження МЖК звернулося до відповідних проектних організацій для розробки проекту для будівництва 10-ти і 16-ти поверхових будинків і інших споруд.

І ці документи були погоджені з усіма структурами, включаючи «Рівнегаз», «Рівнеобленерго» і «Рівнеоблводоканал». Ці докази представники надавали суду першої інстанції, каже Віталій Грабовський.

У результаті, вислухавши усі сторони, суд переніс засідання на 1 серпня.

До речі, 1 серпня - це день народження ...міського голови

 Хомка

Який мером Рівного став лише під кінець 2008-го р.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень