Будівництво на «голому» полі: про електропостачання новобудов говорили у Рівненській ОДА

У Рівненській ОДА обговорили шляхи електрифікації новозбудованих масивів.

Жителі новозбудованих масивів все частіше звертаються із питаннями щодо проведення електроенергії до їх будинків.

Адже часто забудовник стає заручником ситуації, коли отримавши земельну ділянку, опиняється на «голому» полі, без доступу до благ цивілізації, у тому числі й електропостачання.

Про це йшлося на під час онлайн-наради під керівництвом заступниці голови Рівненської ОДА Людмили Шатковської за участю представників районів, міст та об’єднаних територіальних громад, а також ПрАТ «Рівнеобленерго».

«Рішення про організацію комплексної забудови території та про розміщення об’єктів будівництва у населених пунктах приймають органи місцевого самоврядування.

Для цього їм необхідно затвердити детальний план території. Це важливий документ, на підставі якого і здійснюється проєктування інженерних мереж, у тому числі й ліній електропередачі» - наголосила Людмила Шатковська.

Зокрема, учасникам наради розповіли про порядок електрифікації житлових масивів, етапи робіт із приєднання будинків до системи електропостачання.

Також присутні розглянули можливість електрифікації територій електророзподільними організаціями. Це можливо шляхом включення витрат за проведення електромереж за рахунок складової тарифу на електроенергію шляхом долучення до інвестиційної програми.

Для цього органи місцевого самоврядування повинні будуть ухвалити низку документів. Серед них:

рішення про розташування земельної ділянки на території, що підлягає комплексній забудові;

детальний план забудови території;

рішення про делегування електророзподільним організаціям функцій замовника електрифікації території, що підлягає комплексній забудові;

проєктна документація для електрифікації території.

За наявності документів з’явиться можливість перекласти частину фінансування із громадян на організації, які можуть (ліцензовані) виконувати ці роботи, в тому числі й на пайових засадах будівництва.

Повідомляє Рівненська ОДА

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень