Боялася, щоб не втік: Мама посадила сина на ланцюг, а сама пішла у справах (ФОТО)

Дитину можуть передати до патронатної родини

У селі Глиниця, Чернівецької області, 34-річна мама посадила на ланцюг у дворі 11-річного сина, щоб він не втік, поки вона пішла в аптеку по ліки. Це помітив односелець та повідомив до сільради.

Тоді на подвір'я до жінки прийшла ціла комісія – начальник служби у справах дітей, соціальний працівник, поліцейський, староста округу.

З'ясувалося, що це багатодітна родина, в якій мама сама виховує шістьох дітей. Старшій донці 14 років, п'ятьом хлопцям від 3 до 11 років. Приблизно півтора року тому батько дітей, який працював кочегаром у місцевій школі, раптово помер.

Начальниця служби у справах дітей Мамаївської ОТГ Наталія Ліска розповіла, що сім'я ніколи не перебувала на обліку.

- Мама сама виховує дітей. Старша донька живе з бабусею та дідусем, а п'ятеро хлопців – з мамою. Бабуся і дідусь наскільки можуть допомагають жінці.

 

Але, на жаль, у них серйозні проблеми зі здоров'ям: у дідуся цукровий діабет, бабуся має онкологічне захворювання. Але вони в міру можливостей приходять і доглядають дітей, – каже Наталія Ліска.

Того дня, 12 серпня, мамі потрібно було терміново сходити в аптеку по ліки для дідуся.

- 11-річний син гіперактивний. Мама сама каже, що не встигне відвернутися, як він уже кудись біжить. І щоб він не втік з двору, вона вирішила, що можна посадити його на ланцюг, прикувала за ногу і пішла. Але ж це не метод, хоч би як складно було, – пояснює начальниця служби у справах дітей.

Хлопчика забрали та відкрили провадження

Цей випадок здивував освітян Глиницької школи, де навчається 11-річний хлопчик. Там кажуть, що сім'я ніколи не вважалася неблагополучною. А хлопчик дуже здібний і має просто феноменальну пам'ять.

- Це нормальна родина. Хоч і багатодітна, але дитина завжди була охайно одягнена, завжди всі підручники, зошити в неї були з собою. Так, він у нас вважається гіперактивним.

 

Діагноз йому ніхто не ставив, але він навчався в нас під педагогічним патронатом. Так, у нього дуже хороша пам'ять, я сказала б феноменальна. І добрі здібності до навчання, – сказала завуч школи Наталія Флорескул.

Того дня комісія вилучила дитину з сім'ї та помістила до лікарні. Згодом має бути суд та за словами Наталії Ліски, можливо, дитину передадуть до патронатної родини.

Втім, у селі думки розділилися, і далеко не всі вважають, що дитину негайно треба забирати від матері.

- Все-таки він ріс зі своїми братами та сестрою, він сумуватиме. Нас на суд навряд чи викличуть, нас уже запрошували на розмову. Подивимося, суд ухвалюватиме рішення, – каже завуч.

У поліції Чернівецької області відкрили кримінальне провадження. За скоєне жінці загрожує покарання до шести років ув'язнення.

Джерело: OBOZ.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олена Швидка

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень