Боржників за опалення відрізатимуть від послуги цілими під’їздами

Такий досвід уже мають у Дніпрі

Кабінет міністрів скасував мораторій на нарахування штрафів за комунальні борги, а заразом тепер комунальники мають право зупиняти надання послуг боржникам. 

У Дніпрі мешканці одно з будинків заборгували за опалення майже 2 мільйони гривень. Це багатоквартирний будинок на 12 під’їздів та 422 квартири.  Впродовж місяця боржники мають звернутись до комунального підприємства та укласти договір про реструктуризацію.

Якщо цього не буде, підприємство вимушене припинити надання тепла. Ба більше, ми звернемося за захистом своїх прав до суду. А це потягне за собою фінансові наслідки: нарахування штрафів, пені, інфляційних втрат, відсотків річних на прострочену заборгованість, — пояснює помічниця директора КП «Теплоенерго» Дніпровської міської ради Анастасія Сухіна.

Оскільки неможливо відключити від опалення виключно квартири боржників, припиняти надання послуги будуть всьому під’їзду, який накопичив найбільший борг. 

Технічної можливості відключати одного боржника немає. Тому у підвалі перекривають подачу тепла. Встановлюють спеціальну контрольну пломбу, – зазначив старший майстер теплової дільниці № 3 КП «Теплоенерго» ДМР Роман Ягмуров.

Джерело: dp.informaror.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень