Борги за комуналку передаватимуть кредиторам: що це означає

Постачальні компанії періодично передаватимуть інформацію про заборгованість

Інформація про заборгованість українців за електроенергію відображатиметься у їхній кредитній історії. Про це повідомив генеральний директор компанії Yasno, яка входить до групи ДТЕК, Сергій Коваленко.

За його словами, станом на 1 травня 2023 року українці накопичили заборгованість понад один місяць за спожиту електроенергію у розмірі понад 1,7 млрд грн.

— Щоб спонукати клієнтів більш відповідально ставитися до оплати за використану електроенергію, YASNO періодично передаватиме інформацію про заборгованість побутових клієнтів до Українського бюро кредитних історій, — розповів він.

Відповідно, якщо клієнт, котрий підпадає під критерії, визначені постачальником, звернеться до фінустанови для отримання кредиту, то кредитор буде бачити його кредитну історію включно з інформацією щодо заборгованості за спожиту електроенергію. Ці дані дозволяють кредитору оцінити ризики та вирішити, чи надавати позику такому клієнту. 

— Ми знаємо про складні обставини, але є клієнти, які не платять за використану електроенергію та інші комунальні послуги, але при цьому беруть кредити, наприклад, на чергові нові iPhone.

 

Саме на таких клієнтів і розрахована така активність, — підкреслив Сергій Коваленко.

При цьому в компанії вважають, що клієнти, які завжди справно оплачують платіжки, зможуть отримати позитивну кредитну історію. Це дозволить їм покращити свою кредитну репутацію, отримувати вигідніші умови позик та забезпечить їх фінансову стабільність у майбутньому.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень