Бомжів у Сарнах почав судити Юрій Березень? Штрафує на 17 тис. грн. Бо COVID

«За порушення карантину» (с)

Ліворуч суддя Юрій Березень

Дивні діла кояться в Сарнах.

Як виглядає, там почали систематично засуджувати і штрафувати – безхатьків, знайшовши для цього цікавий привід – порушення вимог ковідного карантину.

При цьому «бомжі» на засідання суду не з'являються, їх справжні імена – невідомі, але суддя Юрій Березень, який приїхав до нас з Галичини, продовжує присуджувати їм максимальні розміри штрафів, за відсутність масок та документів.

Сарненський районний суд, де й відбуваються процеси

Як повідомляє Рівне Медіа,

У місті Сарни, що на Рівненщині, чоловіка оштрафували на 17 тисяч гривень за порушення карантину.

 

27-го жовтня на вулиці Матросова, 10 правоохоронці вирішили перевірити в нього наявність документів.

 

Того ранку чоловік вийшов з дому без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус, без посвідчення про взяття на облік бездомної особи, чим порушив пп.2 п. 2-2, п. 3-5 Постанови КМУ від 9 грудня 2020 року та вчинив правопорушення, передбачене ч. 1 ст.44-3 КУпАП (порушення правил карантину щодо людей).

Фото -- ілюстративне, не з місця подій

Погодьтеся, дивна ситуація...

Наші колеги про це не пишуть, але, вочевидь, йдеться саме про безхатька. Інакше навіщо було в постанові суду вказувати, що  чоловік не мав «посвідчення про взяття на облік бездомної особи»?

Далі читаємо:

Відтак, протокол про адміністративне правопорушення направили в суд.

 

Сам же чоловік на засідання не з’явився.

 

Суддя Юрій Березень призначив непрацюючому чоловікові адміністративне стягнення у вигляді 17-ти тисяч гривень штрафу, а також 454 гривні судового збору.

Тобто виходить, що невідомого «бомжа», який не мав з собою ніяких документів, навіщось викликали в суд (цікаво як), щоб присудити йому штраф, який він ніколи не заплатить?

 При цьому, як повідомляється в статті,

Варто відзначити, що цей же суддя призначив 17 тисяч гривень штрафу 47-річній сарненчанці, котра також вийшла на вулицю без документів.

Фото -- ілюстративне

Як не важко здогадатися, та жінка теж була на вулиці без маски і не мала «посвідчення про взяття на облік бездомної особи».

Суддя Березень присуджуючи їй заочний штраф (жінка теж не явилася до суду) називав жінку  «Особою 1» і стверджував, що штраф їй піде на користь:

«На підставі досліджених доказів приходжу до висновку про можливість застосування до ОСОБА_1 виду адміністративного стягнення, передбаченого санкцією ч.1 ст. 44-3 КУпАП, у виді штрафу, що сприятиме подальшому вихованню особи, яка вчинила адміністративне правопорушення, та запобіганню вчиненню нею нових правопорушень», - йдеться у постанові суду.

Скриншот із судової постанови

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень