Bloomberg назвав близькі до девальвації валюти

Падіння рубля по відношенню до долара і євро спричинить девальвацію валют держав пострадянського простору через тісні торгово-економічні зв'язки з Росією

Так, вельми вірогідна девальвація вірменського драма. За останній рік ця валюта втратила в ціні 15%, тоді як падіння рубля склало 46%. 

Падіння казахстанського тенге може негативно позначитися на валютах Таджикистану і Туркменії. У випадку з туркменським манатом шведська SEB пророкує зниження його вартості на 20% у найближчі півроку.Таджицький сомоні може впасти на 10-20%. Чекає Bloomberg і падіння киргизького сома.

Не виключено також зниження ріалу - валюти Саудівської Аравії. Bloomberg зазначає, що у влади цієї країни достатньо резервів для утримання курсу, проте спекулянти можуть зробити ставку на падіння нафтових цін. Ця ж причина може призвести до зниження на 20% вартості нігерійської найри.

У багатьох країнах девальвація можлива з політичних причин. Bloomberg вважає, що нестабільна ситуація в Єгипті може призвести до падіння курсу єгипетського фунта на 22% у найближчі 12 місяців. Проблеми чекають і турецьку ліру внаслідок можливого проведення дострокових парламентських виборів у цій країні.

Тісні зовнішньоторговельні зв'язки з Китаєм Замбії можуть торкнутися національної валюти цієї країни - квачу, а зниження валютних резервів негативно позначиться на курсі малайзійського ринггіта, показники якого сильно коливаються останні 17 років.

Bloomberg  пророкує падіння валюти Гани - сядь. Як причина називається цілий комплекс чинників - падіння цін на нафту, різке зростання інфляції, а також збільшення зовнішнього боргу.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень