Блекаут не для всіх. Кому з українців не вимикатимуть світло

Окрема постанова передбачає шість категорій громадян, яким залишатимуть електроенергію

Вразливим категоріям споживачів світло в умовах знеструмлення задля економії не виключатимуть. Спеціальна постанова буде діяти у випадку впровадження графіків і блекаутів.

До категорій вразливих споживачів належать такі побутові споживачі електричної енергії:

  • одержувачі житлових субсидій
  • особи з інвалідністю І та II групи, в тому числі особи, що здійснюють догляд за дитиною з інвалідністю або за особою з інвалідністю з дитинства, які не є одержувачами житлових субсидій
  • особи, які утримують дитячі будинки сімейного типу і які не є одержувачами житлових субсидій
  • багатодітні та малозабезпечені сім'ї, які не є одержувачами житлових субсидій
  • прийомні сім'ї, які мають під опікою трьох і більше дітей і не є одержувачами житлових субсидій
  • побутові споживачі електричної енергії, які перебувають в житлових приміщеннях, життя та здоров'я яких залежить від безперервної роботи медичного обладнання, яке живиться від електричних мереж, що підтверджується відомостями та/або документами, і які не є одержувачами житлових субсидій

Міністерство енергетики створить спеціальну базу даних вразливих споживачів. До неї будуть вносити такі дані:

  • ПІБ
  • число, місяць, рік народження
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків
  • адреса задекларованого (зареєстрованого) місця проживання (перебування) чи адреса фактичного місця проживання
  • реквізити документа, що посвідчує особу іноземця чи особу без громадянства, ЕІС-код (код енергетичної ідентифікації точки комерційного обліку)
  • номер особового рахунка вразливого споживача
  • назва організації-постачальника універсальних послуг та її код в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України
  • дата початку і завершення застосування спеціальних заходів захисту вразливих споживачів

Як отримати статус вразливої категорії

Для встановлення статусу вразливого споживача та створення відповідного запису в базі даних вразливих споживачів потрібно звернутися до постачальника універсальних послуг особисто чи в електронній формі через особистий кабінет на офіційному сайті постачальника із заявою про взяття на облік.

Розгляд заяв та інформування споживача здійснюється протягом 10 робочих днів шляхом зазначення вказаної інформації у виставленому рахунку (квитанції) та в особистому кабінеті на офіційному сайті.

Наразі графіки відключень світла не діють. Але у головному управлінні розвідки нових атак на об’єкти критичної інфраструктури не виключають, тож все можливе.

Облаштування об'єктів критичної інфраструктури генераторами не тільки посилює стійкість інфраструктури, а ще й дає необхідну гнучкість, якщо раптом треба буде якісь графіки застосовувати.

 

Наразі хочу підкреслити, що ми ніяких графіків відключень не плануємо. І навіть факт їх оновлення Міністерством енергетики не означає, що вони будуть застосовані, ми просто маємо бути готові, - розповів голова управління Укренерго Володимир Кудрицький.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень