Бізнесмени і не дуже: які статки у кандидатів у мери Рівного

Частина кандидатів або має, або володіла якимось бізнесом раніше

Ілюстрація з сайту "4 влада"

На цьогорічних виборах за «мерське крісло» у Рівному змагаються 16 осіб. Серед них – 14 чоловіків і двоє жінок.

Майже кожен кандидат на посаду міського голови має або мав власний бізнес.

Про те, хто і чим займається – далі (список подаємо в алфавітному порядку).

Вознюк Юрій

40 років. Нардеп 7-8 скликань ВР України.

Нині - фінансовий директор ТОВ «Екорембуд ЛТД». Почав працювати у цій фірмі у 2002 році як бухгалтер-економіст.

В останній своїй декларації, поданій перед звільненням з ВРУ, вказав, що має у Рівному земельну ділянку площею 957 кв.м, а також три ділянки у Сосновому Березнівського району. Крім того, володіє третиною квартири і будинком прощею 257 кв.м у Рівному, а ще на той момент мав аж три незавершені квартири у житловому комплексі «Театральний».

Герман Віталій

47 років. Заступник міського голови Рівного з питань діяльності виконавчих органів міської влади.

У декларації за минулий рік вказано 50% будинка та одну земельну ділянку, на які кандидат має по 50% власності. Впродовж 2019-го Віталій Герман отримав 651 217 грн, левова частка з яких – зарплата (понад 592 тис. грн). Крім того – понад 23 тис. грн складає пенсія, а майже 35,5 тис. грн він отримав від управління праці та соцзахисту населення Рівненського міськвиконкому.

Задекларував кандидат торік грошові активи у розмірі 24 тис. доларів США.

Відомостей про бізнес, який би належав цьому кандидату, у відкритому доступі немає.

Денисюк Роман

37 років. Член Рівненського міськвиконкому.

У 2002 році його родина заснувала власний бізнес. Відтак, перші трудові кроки Романа Денисюка пов'язані саме з підприємницькою діяльністю та керівними посадами.

З 2003 року - приватний підприємець, з 2005-го – заступник директора ТзОВ «Сан Скерцо», а з 2015 року - гендиректор ТОВ «Велдмі».

Коваль Віталій

39 років. Голова Рівненської ОДА.

З 2006 року по 2019-й – фізична особа-підприємець. Основний вид діяльності: оптова торгівля фруктами та овочами. У 2008-2009 роках був директором ТОВ «Пробанк Консалт» (м. Вишневе Київської області). З 2012 по 2014 рік – гендиректор ТзОВ «Інвесттрейдсервіс», 2014 рік – гендиректор ТзОВ «Санако», а в 2015-му очолював «ВВВ Монтаж».

У декларації очільника РОДА вказано, що він орендує будинок на 265 кв.м у Вересневому в бізнесмена Володимира Ковальця та користується 0,2 га його землі на правах сервітуту. 

За 2019 рік – ще до призначення на посаду – заробив понад 75,5 тис. грн зарплати і благ на ТОВ «САНАКО» та майже 122, 5 тис. грн – на ТОВ «ВВВ МОНТАЖ». У Рівненській облдержадміністрації отримав близько 68 тис. грн. Готівкою Віталій Коваль має понад 28 тис. доларів, ще 65, 5 тис. грн – у банках. Торік кандидат тепер уже на посаду міського голови Рівного, подаючи декларацію кандидата на посаду голови Рівненської ОДА, задекларував понад 144 тис. грн активів і понад мільйон 320 тис. грн доходу. Впродовж року цифри значно зросли: понад 2 млн грн і понад 2 млн 678 тис. грн, відповідно.

Коваль Роман

57 років. Керівник рівненського осередку «Об’єднання добровольців», лікар-травматолог Рівненської ЦМЛ.

Брав активну участь у Майдані 2004 року та Революції Гідності 2014-го.  У 2013-му році сформував один із перших підрозділів «Правого сектору», які поїхали на війну, сам брав участь у бойових діях на сході України. У 2018-му заснував ГО «Правий сектор Рівне».

Жодних відомостей про бізнес, який би належав цьому кандидату, у відкритому доступі немає.

Коротков Валерій

68 років. Директор ТОВ «АНГЛО-КЕПІТАЛ».

Свого часу його фірма «Еліксир» була відомою виготовленням солодкої води у поліетиленових пакетах. Також володів футбольним клубом вищої ліги «Верес» і певний час був президентом «Десна» Чернігів.

Крім того, у 90-х роках вважався одним із найбагатших бізнесменів Рівного. Під час першої хвилі приватизації придбав у місті низку магазинів.

На сьогодні у відкритих джерелах інформації щодо статків Валерія Короткова немає.

Кульчинська Галина

59 років. Заступниця міського голови Рівного, депутатка Рівнеради.

Засновниця радіокомпанії «Радіо Трек». З 1996 до 2009 року - директорка ЗАТ «Радіо Трек».

У декларації за минулий рік вказала, що має квартиру і земельну ділянку у Рівному. За основним місцем роботи отримала близько 602,5 тис. грн.

Мічуда Ігор

51 рік. Начальник управління ДАБІ у Рівненській області.

З 2002 по 2008 рік посідає керівні посади у фірмах, пов'язаних із будівництвом. З 2010-го по 2013-й — директор ППФ «МЕКА», а з 2013 по 2015-й — приватний підприємець, фінансовий консультант.

У декларації за минулий рік не зазначив жодного нерухомого чи рухомого майна. Загалом за 2019 рік кандидат на посаду міського голови задекларував: майже 11,5 тис. грн зарплати за основним місцем роботи. Також такі грошові активи, як кошти позичені третім особам на загальну суму 800 тис. грн. У декларації також вказані свої зобов’язання перед банком у розмірі 79 368 доларів США.

Муляренко Олексій

43 роки. Генеральний директор ТОВ «Сталь-М», депутат Рівнеради, колишній голова Рівненської ОДА.

У 2001-2006 роках займався підприємницькою діяльністю у сфері виробництва броньованих дверей. З 2006-го по 2013 рік – директор ТзОВ «Сталь-М».

Перед звільненням з посади голови обласної адміністрації задекларував житловий будинок на 81 кв.м, дві земельні ділянки і цех з виготовлення металовиробів у Рівному. Володіє 90% корпоративних прав на ТОВ «Сталь-М». За основним місцем роботи заробив понад 218,5 тис. грн, а ще 110,5 тис. грн отримав від надання в оренду майна «Сталь-М».

Також у декларації було вказано 93 тис. грн і 38 300 EUR готівкою, а ще 15 тис. грн - на банківських рахунках.

Осуховський Олег

42 роки. Приватний підприємець, ексдепутат Верховної Ради 7-8 скликань.

З 2012 року - заступник директора ТОВ «Юридична фірма «Бондарчук і партнери».

Перед звільненням із ВРУ у декларації вказав, що має у спільній власності квартиру у Львові. За місцем роботи тоді заробив 359,5 тис. грн, ще понад 304 тисячі йому відшкодували як витрати на депутатські повноваження, а 156 тисяч – відшкодування на оплату проживання. На момент подачі декларації нинішній кандидат на посаду міського голови мав 87 тис. фунтів стерлінгів, 80 тис. грн готівкою і майже 25 тис. грн і 386 доларів – на банківських рахунках.

Пандрак Сергій

58 років. Керівник ГО Спілка учасників бойових дій та АТО «УВО», очільник ТОВ «Рівненський молодіжний жилий комплекс». Крім того, учасник АТО - був у складі батальйону «Айдар».

У відкритих джерелах інформації про статки Сергія Пандрака знайти не вдалося.

Поліщук Назарій

35 років. Начальник регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області, депутат Рівнеради.

У 2008 році був директором із питань реклами та інформаційної політики ТРЦ «ЧАЙКА». Тоді ж – ФОП у сфері інформаційних послуг, голова інформаційно-аналітичного центру «Info-Light».

Претендуючи на посаду на Волині у своїй декларації вказав, що у Дядьковицькій сільраді заробив майже 221 тис. грн і ще понад 2,5 тисячі мав від зайняття незалежною професійною діяльністю. Готівкою мав на той момент 5,5 тис. доларів.

Сухий Ігор

36 років. Голова ПП «Національний корпус» на Рівненщині.

Наразі працює керівником обласного осередку «Нацкорпусу», за що отримує офіційну зарплатню. Декларації до цього часу він не подавав - за відсутністю такої потреби.

Третяк Олександр

34 роки. Ректор Рівненської духовної семінарії та академії Християн Віри Євангельської.

У відкритих джерелах інформації про його статки знайти не вдалося.

Чубай Тетяна

37 років. Депутатка Рівнеради.

З 2007 по 2009 роки, а також з 2014 року по сьогодні – фізична особа-підприємиця.

Володіє приміщенням у 212 кв.м. Торік від підприємницької діяльності отримала 4 млн 727 тис. грн. Також задекларувала готівкою 187,5 тис. доларів США і понад 1 млн грн.

Шакирзян Віктор

41 рік. Голова ГО «Рівне Разом».

У 2002 заснував підприємство «БУД-СЕКТОР», а в 2012-му –компанію «Захід-Трансбуд», яка займається здачею в оренду будівельної техніки, будівництвом будинків і доріг. Також компанія надає послуги з вантажних перевезень.

Інформації про статки Віктора Шакирзяна у відкритих джерелах немає.

За інформацією «Суспільного», сайту «Рівняни» та різних відкритих джерел

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень