Біженці чи багаті туристи? Розповіли, скільки грошей українці витрачають у Європі

Фото ілюстративне, з мережі
Фото ілюстративне, з мережі

Через війну багато наших співвітчизників були змушені шукати домівки в Європі. За даними Міністерства соціальної політики, понад 5 мільйонів українців стали біженцями. Відомо, скільки грошей вони витратили минулого місяця.

Більшість виїхало до сусідніх країн: зокрема, понад 2 мільйони – до Польщі. Держави, у яких люди тимчасово зупунилися, виплачують їм допомогу.

З'ясувалося, що вони витрачають чималі гроші на життя за кордоном. У квітні ця сума становила 2 мільярди доларів. Про це розповів представник України у Світовому банку Роман Качур. Він проанализував дані Нацбанку України.

Відзначено, що кожен українець вкладає в економіку європейських країн приблизно 400 доларів на місяць. 80% коштів склали переведення в готівку та оплата товарів у POS-терміналах торгових мереж.

Найбільше грошей українці залишили у магазинах, де купували продукти та непродовольчі товари. Вони оплачували номери в готелях, рахунки в закладах громадського харчування та здійснювали операції на АЗС.

- Виходить, наші біженці – не зовсім біженці, а досить заможні туристи, які активно підтримують європейську індустрію гостинності, – зазначив Качур.

Джерело: Today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень