Бійцівський пес напав у під’їзді на рівнянку. Власник собаки подав апеляцію

Бо вважав свою вину у завданій шкоді недоведеною

Майже чотири роки тому, у жовтні 2015 року, у під’їзді однієї з багатоповерхівок у центрі Рівного - на вулиці Короленка - собака бійцівської породи напав на жінку. Вона потрапила у лікарню з компресійним переломом хребта.

Потерпіла подала до суду. І аж 11 січня 2019 року Рівненський міський суд задовольнив її позов частково, зобов’язавши власника американського стаффордширського тер’єра сплатити 16 600 гривень матеріальної шкоди, 10 000 гривень (замість 50 000 заявлених) моральної шкоди, а також 5 000 витрат на правову допомогу постраждалій і 704,80 гривень судового збору у дохід держави.

Однак представник власника собаки подав апеляцію з проханням відмовити потерпілій у позові, оскільки вважав свою вину недоведеною. Про це інформує прес-служба Рівненського апеляційного суду.

Чинним законодавством передбачено, що особа, яка супроводжує тварину, зобов’язана забезпечити безпеку оточуючих, а також майна від заподіяння шкоди домашньою твариною.

Суд встановив, що громадянин у день нападу вигулював американського стаффордширського тер’єра, який віднесений до потенційно небезпечних порід собак та є джерелом підвищеної небезпеки, без повідка і намордника.  Отже, зобов’язаний відшкодувати збитки, завдані потерпілій.

Таким чином, Рівненський апеляційний суд залишив рішення місцевого суду у частині відшкодувань без змін, при цьому на 352,20 гривень збільшив розмір судового збору.

Отже власник бійцівського пса має відшкодувати потерпілій 31 тисячу 600 гривень, і 1 057 гривень 80 копійок (замість 704,80 гривень) судового збору у дохід держави.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень