«Бійцям треба хоча б переодягнутись в сухе та поспати 6 годин»: Майор запасу висловився про мобілізацію

Людей не вистачає

Учасник російсько-української війни, майор запасу Олексій Гетьман розповів, що на Куп'янському напрямку доводиться застосовувати резерви із середини країни, бо не вистачає людей. Це резерв, який зберігали для проведення ротацій, оскільки без ротації в майбутньому бійці не зможуть повноцінно воювати.

За його словами, багато українців чомусь думають, що якщо армія воює, то все добре і вона повинна воювати до самої перемоги без відпочинку. Втім, вести бойові дії в режимі 24/7 без ротації, відпочинку та лікування фізично неможливо.

Треба розуміти, що росіяни проводять так звану тактичну ротацію: виводять пошматовані ЗСУ штурмові групи так, щоб вони не перетинались зі свіжими підрозділами та не деморалізували їх, а ті, своєю чергою йдуть в бій. У ЗСУ такої можливости немає, бійці теж гинуть чи поранені, воюють без відпочинку відбиваючи окупантів хвиля за хвилею в складних погодних умовах під дощем і снігом.

 

Для бійців є щастям просто переодягнутись в сухий одяг та поспати шість годин в теплі та не під обстрілом, – розповів Олексій Гетьман.

Крім того, генерал додав, що нервів бійцям додає ще й обмежена кількість боєприпасів.

Якщо у нас будуть закінчуватись боєприпаси, то ЗСУ доведеться попросту відходити на більш підготовлені позиції для оборони, хоча своєрідних «ліній Суровікіна» у нас немає, – каже Олексій Гетьман.

Джерело: Патріоти України

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень