Битва за Twitter: відомо, хто та чому не вірить в затію Ілона Маска

Відомо, за скільки Ілон Маск купив Twitter і чому в його ідею вірять не всі

Ілон Маск купив твітер - фото  з мережі
Ілон Маск купив твіттер - фото з мережі

Засновник Tesla та SpaceX Ілон Маск купив Twitter. Частину коштів він позичив у банків, частину оплатив сам. Також відомо, хто та чому відмовив Маску у кредиті та не вірить в прибутковість затії мільярдера.

Угода оцінюється приблизно в 44 мільярди доларів

 - ...за 54,2 долара за акцію, угода оцінюється приблизно в 44 мільярди доларів, – заявили в компанії.

Сам Маск зазначив, що він вбачає у Twitter величезний потенціал і збирається зробити соціальну мережу «кращою, ніж будь-коли».

- Свобода слова – це основа функціонуючої демократії, а Twitter – це цифрова міська площа, де обговорюються питання, життєво важливі для майбутнього людства. Я також хочу зробити Twitter кращим, ніж будь-коли, покращивши продукт новими функціями, зробивши алгоритми з відкритим вихідним кодом, щоб підвищити довіру, перемогти спам-ботів та аутентифікувати всіх людей, - заявив Ілон Маск.

Для чого Маску Twitter?

Що цікаво, це не комерційні інтереси та пошук цікавих вкладень, а ідея створити громадську платформу, якій максимально довіряє суспільство. 

За словами Маска, він насамперед дбає про майбутнє цивілізації. Мільярдер хоче зробити так, щоб у людей сформувалося уявлення про можливість вільно говорити в рамках закону.

Раніше Ілон казав, що таке рішення йому підказує інтуїція. При цьому він заявив, що не вважає себе ідеальним керівником. Мало того, мільярдер упевнений, що може зробити досить багато помилок.

Звідки стільки грошей?

Понад половину суми Маск позичив у банків.

Так, за даними документа, який бізнесмен подав до Комісії з цінних паперів та бірж (SEC) США, банк Morgan Stanley погодився надати маржинальний кредит на 12,5 мільярда доларів під заставу акцій Tesla.

Також Ілон планував заплатити 21 мільярд доларів із власної кишені.

Хто не вірить у Маска?

Що цікаво, найбільші приватні інвестиційні групи відмовилися давати мільярдеру позику на викуп соціальної мережі - в них є острах, що Twitter не зможе приносити ще більше прибутку.

Крім того, потенційні кредитори стурбовані бажанням Маска просувати  у Twitter свободу вираження думок, адже це може завдати шкоди бізнесу. 

За їхньою думкою, повна свобода зробить соцмережу менш привабливою для рекламодавців.

Джерело: GSMinfo

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень