Більшість не знає: Що означає символ «е» на упаковці з продуктами

Що означає символ «℮» на упаковці з продуктами

На продуктах харчування поряд з вагою, штрих-кодом і логотипами авторських прав, знаходиться маленька літера «е», яку ми навіть не помічаємо.

І цей символ насправді означає «приблизно».

Приблизно - це вага всередині продукту, і це означає, що виробники не зважують кожну пачку, яку вони продають, окремо, а просто налаштовують свої виробничі лінії таким чином, щоб переважна більшість товарів, які продаються, в середньому відповідали критеріям ваги, зазначеним на пачці.

Чому ж виробники не зважують кожну упаковку? Це дозволяє значно пришвидшити процес виробництва та знизити його вартість.

Крім того, така система відповідає європейським стандартам і дозволяє продавати продукцію в будь-якій країні ЄС без додаткової сертифікації.

Знак «e» не є обов'язковим, але нанесення його на пачку дозволяє виробнику продавати їх у будь-якій країні ЄС без додаткової сертифікації.

Іншими словами, літера “е” гарантує, що загальна кількість продукту в партії відповідає зазначеному на упаковці значенню, але вага кожної окремої упаковки може дещо відрізнятися.

Упаковки, марковані знаком «℮», повинні відповідати наступним вимогам: середня кількість продукту в упаковках, що походять з однієї партії, повинна дорівнювати або бути більшою, ніж кількість, зазначена на упаковці.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень