Більшість цього не знає: що буде, якщо жувати жуйку більше ніж 10 хвилин?

Жувальна гумка може стати дуже шкідливою, якщо порушити кілька правил

Є деякі нюанси, які варто знати кожному, хто полюбляє час від часу жувати жуйки. Адже крім позитивних сторін, у якої звички є ще й негативні сторони, розповіли у Центрі громадського здоров’я МОЗ України.

Яку користь приносить жувальна гумка? 

Якщо ви по пожуєте гумку упродовж 20 хвилин після прийому їжі, то таким чином очистите ротову порожнину і нейтралізуєте у ній кислоти, що у свою чергу допоможе уникнути карієсу.

Але для того, щоб отримати від цього процесу максимальну користь, потрібно обирати гумку без цукру.

Також жування гумки після прийому їжі допоможе збалансувати кислотність у стравоході. Серед переваг також те, що цим способом можна покращити запах у роті й «приглушити» неприємні запахи. Крім цього, можна на деякий час забути про сухість у роті.

Яку шкоду може принести жуйка? 

Якщо споживати у великих кількостях жувальну гумку без цукру, то це матиме послаблюваний ефект. Отже, якщо ви не хочете «зустрітися» з такими наслідками, як порушення травлення і діарея, то краще контролювати кількість вживання такої гумки і не зловживати цим.

Ще один можливий негативний наслідок – метеоризм і болі в животі. Річ у тім, що коли ми жуємо гумку, то мимоволі можемо захоплювати ротом зайве повітря. А це своєю чергою призведе до вже згаданого результату.

Третя проблема, яка може виникнути, якщо жувати жуйку щодня або практично щодня – проблеми зі скронево-нижньощелепними суглобами. Якщо навантажувати їх так сильно і часто, то з часом може виникнути дисбаланс. Таке постійне перенапруження призведе до того, що потім любителя жувальних гумок можуть турбувати біль у щелепі, головні болі, біль у вусі. Можливе також травмування зубів.

Скільки максимально безпечно можна жувати жуйку? 

Жувальну гумку можна жувати не більше, ніж 20 хвилин, кажуть у Центрі громадського здоров’я.

Ще одне важливе правило – її варто жувати після їжі, а не на натщесерце.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень