«Більш небезпечні - лікарі». Хто найчастіше підробляє COVID-документи

І як саме це робить

870 кримінальних проваджень за фактами шахрайства та підробки COVID-документації зареєструвала поліція України. З них 92% - це підробка документів, решта - шахрайство, втручання в електронні та комп'ютерні мережі, службове підроблення. 

Керівник Нацполіції України Ігор Клименко в ефірі програми «Право на владу» розповів, що

це все почалося із введенням коронавірусних обмежень для невакцинованих.

Перша категорія тих, хто підробляє документацію про вакцинацію, це звичайні громадяни, які на ксероксі вдома виготовляють сертифікати вакцинації, а потім через інтернет їх продають.

Ми відстежуємо ці продажі і вилучаємо ці сертифікати. Недавно у нас було їх вилучено кількасот у Харкові, Запоріжжі, Київській області.   

 

Ще це можуть бути шахраї з місць позбавлення волі, які за підроблені документи просять переказувати гроші на свої банківські картки. 

Друга категорія - це медики, працівники медичних лабораторій..

Більш небезпечна і незрозуміла жодному громадянину України категорія - це коли люди, покликані захищати, лікувати хвороби - лікарі вдаються до підробки документів. Більше того, вони мають доступ до державного реєстру і таким чином заробляють ці гроші.  

 

Таких проваджень у нас більше 70. 

Третя категорія шахраїв - працівники турагенцій, які пропонують пакети туристичних документів, куди входить і підроблений сертифікат вакцинації. 

Ігор Клименко також сказав, що працівники поліції мають планшети і програмне забезпечення, з допомогою якого перевіряють OR-коди сертифіката, щоб встановити його достовірність.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень