Білий паспорт для українців: що це за документ, та в яких випадках його видають  

Це масово обговорюють чоловіки, які звернулися за новим паспортом за кордоном  

Українці за кордоном можуть звернутися за виготовленням нового паспорта громадянина України для виїзду за кордон. В окремих випадках замість звичайного закордонного паспорта можуть видавати так званий “білий”, який так називають через колір обкладинки. Це тимчасова посвідка на повернення в Україну.  

Якщо паспорт загубили або його вкрали у Польщі, українцям слід: 

  • звернутися до найближчого відділку поліції та отримати довідку або інший офіційний документ про те, що ви написали заяву про втрату паспорта. Чекати, поки поліція знайде документ, не обов'язково; 
  • із довідкою з поліції слід прийти до найближчої консульської установи. Варто взяти із собою усі наявні документи, що підтверджують громадянство України або посвідчують особу (наприклад, «внутрішній» паспорт). Приймають і копії документів. Ці дані допоможуть консулу у підтвердженні особи та прискорять процедуру. 
  • після підтвердження належності до громадянства України консул оформить посвідчення особи на повернення в Україну. Його ще називають «білий паспорт» за колір обкладинки. 

Посвідчення особи – це альтернатива паспорта, яке має строк дії до 30 днів. Цей документ дає право повернутися в Україну, але не подорожувати в інші країни. 

Це посвідчення особи на повернення в Україну можна оформити в консульських установах позачергово – у дні прийому громадян. 

Також «білий паспорт» можуть видати у таких випадках: 

  • у разі закінчення строку дії існуючого закордонного паспорта; 
  • пошкодження чинного закордонного паспорта; 
  • якщо громадянин України ніколи раніше не оформлював закордонний паспорт (у тому числі для новонароджених дітей). 

Оформлювати посвідчення на повернення в Україну можна й дистанційно – для громадян України, які опинилися в РФ без документів. Це дозволить їм виїхати через треті країни, зокрема, Естонію, Латвію, Литву, Грузію. 

Органи Державної міграційної служби України оформлюють посвідчення в Україні.

Звернутися щодо підготовки посвідчення можуть: один з батьків або інший законний представник особи віком до 18 років; подружжя; повнолітні діти; рідні брати/сестри. 

Посвідчення можуть оформити й на підставі офіційного звернення Мінреінтеграції (гаряча лінія 1548). Термін дії такого посвідчення – 3 місяці. 

 Джерело: Район.Закордон з посиланням на yavl.pl

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень