Били та змушували робити аборти: що терплять діти в інтернаті на Миколаївщині

Дівчина розповіла жахливі подробиці

Скандал із Березківським інтернатом у Миколаївській області набирає обертів. Тут стався обурливий випадок, коли 16-річну вихованку змусили перервати вагітність. Однак діти розповідали також про випадки сексуального домагання з боку деяких співробітників навчального закладу, про побиття та інші знущання. Про це повідомляє OBOZREVATEL.

«Дали таблетку і сказали, що все пройде»

Випадки вагітності у вихованок інтернату раніше вже виникали, розповіла випускниця Сніжана.

У мене також була вагітність, я теж хотіла залишити дитину. Але як тільки зізналася керівництву інтернату в цьому, на мене одразу почали тиснути. Викликали в кабінет, говорили, що я добре вчуся, у мене все попереду, і ця дитина мені не потрібна.

 

Я дуже боялася, що після переривання більше не зможу мати дітей. Я навіть хотіла накласти на себе руки. Але мені сказали, що тихо дадуть потрібні таблетки – і все пройде. 

 

Мене закрили в кімнаті, в якій зазвичай вночі спали медсестри, дали спочатку одну таблетку, потім – дві. Змушували випити їх у присутності медсестри. Я досі живу з цим, хоча минуло кілька років, – згадує своє життя в цьому інтернаті дівчина.

Вона також розповідає, що подібні випадки вагітності в цьому навчальному закладі не рідкість.

Але примус до абортів неповнолітніх - ще не все, що тут відбувається. Волонтерка з Київської області (дівчина просить не називати її імені) розповіла, що вже кілька років знайома з деякими вихованками цього закритого навчального закладу.

Ми організовували для них табори, спілкувалися, я була для них старшою наставницею. І якось одного літа їм уже потрібно було повертатися в школу, а вони почали плакати, говорили, що не хочуть.

 

Я стала з'ясовувати, чому. І раптом одна з них говорить, що не хоче, тому що її там будуть ґвалтувати. Я не повірила. Дівчинка була в 5-6-му класі. Вона тоді каже, мовляв, зараз може й ні, але коли у мене виростуть груди, то будуть.

Вона розповіла про свою старшу сестру, яку до таких взаємин змусив молодий вихователь, родич однієї з керівниць інтернату. Після цього вона стала його дівчиною. Такі стосунки для неї були в принципі вигідними, оскільки давали якісь привілеї. Також у цього вихователя, виявляється, була не одна така учениця. 

Діти скаржилися керівництву інтернату, але реакції не було.

Б'ють дітей і відбирають їжу

 

Той же А.А. одного разу побив хлопчика, і його забрала швидка. То заступниця директора помчала за цією швидкою, щоб усе залагодити. Інший хлопчик, Рома, ходив із величезною ґулею біля вуха – це А.А. так його побив.

 

Ще одна вихователька одного разу хлопчика схопила між ніг і пообіцяла все там відірвати, він плакав. Діти часто через це втікають з інтернату. Я теж утікала, тому що перебувати там було важко.

 

Директорка в поліцію не повідомляла, намагалися розшукати самі. Якщо вже дитини не було більше ніж добу, тоді йшли в поліцію ", – каже Сніжана.

Після втечі вихованців карали. За словами Сніжани, дівчаток змушували мити туалети протягом місяця.

Туалети на вулиці, мили голими руками на морозі. А одного разу директорка наказала дітям бити хлопців, які втекли. Їх били руками і ногами, вони після цього йти самі не могли, їх в ізолятор переносили.

 

В інтернаті зі мною були молодший брат і сестричка. То у брата забирали їжу, якщо він запізнився в їдальню на п'ять хвилин. Він сидів голодний і плакав, тоді за нього вступалася я, – каже Сніжана.

Радіо ТРЕК у ТelegramViber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень