«Білі комірці» у групі ризику: головні ознаки тромбозу

А також як відрізнити венозний та артеріальний тромбоз

Поява тромбу відбувається через утворення щільних кров’яних згустків. Вони уповільнюють або й зовсім зупиняють нормальний кровотік.

Тромбоз буває артеріальним та венозним. Найнебезпечнішим є саме артеріальний тромбоз.

При артеріальному тромбозі виникає різкий біль. Він локалізується в одному місці та розповсюджується як потік що пульсує.

 

Відбувається оніміння рук чи ніг, залежно від того де саме розташовується тромб. Руки чи ноги втрачають чутливість і стають холодними.

 

У людини виникає задишка, ритм серця порушується і з'являється відчуття здавленості у грудях. Таке стається при появі тромбу у легеневій артерії.

У разі виникнення тромбів у венах також з’являється біль який може посилюватися. У місці утворення тромбу виникає набряк, шкіра може змінювати колір, а вени випинати.

Тромбоз може виникати через:

  • пошкодження стінок судини внаслідок травми
  • при інфекції
  • при пологах
  • при хірургічних втручаннях
  • через підіймання тягаря

Серед інших чинників – порушення згортання крові, застій крові, зокрема й через постійне сидіння в одній позі, як офісні працівники за комп’ютером.

До групи ризику належать люди з варикозом вен, з ожирінням, люди які мають шкідливі звички та ігнорують фізичну активність. Також підвищений ризик мають люди старші 60 років.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікування

Джерело: u-news

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень