Безпека Рівного – у руках підприємців? (ФОТО)

У систему «Безпечне місто» хочуть включити підприємців, які б надавали відео із торгових центрів, ресторанів та місць масового скупчення людей

Ситуаційний центр у поліції. Фото - прес-служби РОДА.

Рівному бракує камер спостереження для розкриття злочинів.

Нині інформацію із майже ста камер накопичують та вивчають у ситуаційному центрі Нацполіції.

Ситуаційний центр у поліції. Фото - прес-служби РОДА.

Аналізуючи дані правоохоронцям вдалось знайти автомобілі, що були викрадені, виявити місце перебування розбійників та наркоторговців, а ще фіксувати порушення ПДР.

[media=161470] 

Ситуацію покращить залучення до процесу збору інформації рівненських підприємців, які ведуть відеоспостереження на своїх об’єктах, додають у Рівнераді.

Сервери на яких зберігається інформація, що її аналізують у ситуаційному центрі поліції. Сервери знаходяться у приміщенні Рівненського міськвиконкому. Фото — Богдан Слонець.


Втім такої технічної можливості система «Безпечне місто» немає, пояснив розробник програмного забезпечення Олексій Вихристюк:

- Технічно це не вигідно. Бо це йдеться про потоки відео, яке треба людині передавлюватися й аналізувати. Якщо таких відео буде кілька десятків хто їх оброблятиме?

 

Якщо заклад купує спецтехніку, а це в першу чергу камера з можливістю розпізнавати обличчя та номерні знаки, то тоді лише оця інформацію, відфільтрована, буде і ти на систему "Безпечне місто". Так логічно зробити. А потоки інформації лише завантажуватимуть систему.

 

Якщо підприємці згодяться купувати спеціальну техніку для відео фіксації – тоді їх можна буде включити у загальну мережу. Пакет — камера і техніка — орієнтовно коштуватиме 7 тисяч гривень.

Олексій Вихристюк каже, що готовий навіть налаштувати пошук людей та запровадити розумні боді-камери для патрульних, інформація з яких, відфільтрована, теж передаватиметься на сервер.

Олексій Вихристюк — у центрі — пояснює, як працює система та як включити до неї данні приватних відеокамер. Фото — Богдан Слонець.


Втім, ініціатор ідеї «Безпечне Рівне», секретар Рівнеради Сергій Паладійчук просить ставитися до міста як до партнера, а не клієнта.

– Ви можете вийти на ринок з пропозицією власної камери й власної ціни, але точно не робіть так, щоб місто вам це просувало і так, що ціна у вас вища, ніж на ринку.

 

Ви свою хорошу ідею перекреслите «на корню». Як каже Володимир Євгенович (Хомко - ред.), захочете заробити тисячу гривень, а спаскудите ідею.

Володимир Хомко. Фото — Богдан Слонець.

Сам міський голова Володимир Хомко так прокоментував ідею підключення підприємців до мережі:

– Треба залучити бізнесменів, але лише частину. Вони не будуть будувати мережу за свої гроші, але приєднуватися готові.

 

Думаю, багато хто схоче сам, а інших змусимо. Приводжу «Лагуну» як приклад: змусимо приєднатися, або працюватиме лише до десяти годин. Заставимо поставити стільки камер, скільки потрібно.

Аби детальніше вивчити це питання за два тижні у Рівному зберуться профільні фахівці, влада та підприємці. Зауважимо, що

включення до системи «Безпечне місто» приватних камер дозволить місту зекономити.

Особливо, враховуючи те, що

торік на запуск відеоспостереження з міського бюджету виділяли близько 5 млн грн.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень