«Безнадійне гниле болото»: у рівненському «Хіміку» чистили ставок (ФОТО)

Використовуючи унікальну технологію. Цікаво, чи допоможе?

У Рівному активісти почистили ставок у парку Хімік, використовуючи унікальну технологію з Японії. Організатор толоки «Вода жива» Юрій Карпич розповів Суспільному: технологія дуже проста та органічна.

У неділю, 27 червня, у парку «Хімік» в Рівному пройшла акція-толока «Вода жива», метою якої було почистити ставочок на території парку. Для цього організатори акції використали М-технологію, родом з Японії, – розповів організатор акції Юрій Карпич.

Ми використовуємо корисні мікроорганізми, глину, куди ми їх заселяємо. Солодке середовище – меляс чи навіть варення можемо використовувати.

 

Ліпимо такі глиняні кульки, 10-14 днів вони полежать, обростають міцелієм і закидаємо їх у водойму по одній кульці на один квадратний метр.

 

З цього почнеться процес очищення водойми, коли мікроорганізми почнуть розвиватися і їхньою природою закладено очищення води від неприємних запахів, якихось негативних впливів на водойму", – розповів екоактивіст Юрпій Карпич.

Він додав, що сама технологія унікальна, бо не органічна та безпечна. В деяких країнах нею користуються в тому числі й для чистки очисних споруд. В Україні такий спосіб випробували у кількох областях.

У нас в країні є хороший досвід у Волинській, Житомирській областях.

 

Найбільша акція була проведена Лубнах, де наші колеги почистили озеро площею понад чотири гектари.

 

Там вода була в дуже жахливому стані, і таким методом, зібрали людей і на толоці вдалося зробити воду прозоро-чистою, – сказав організатор акції.

На акцію запросили також представників факультету екології з Рівненського університету водного господарства, які контролюватимуть процес очистки - забиратимуть проби води до й після очищення та дадуть екоактивістам офіційні результати аналізу води.

Джерело: Суспільне

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень