Бездріжджове тісто для пиріжків на кефірі — секрети приготування
Це дуже простий і швидкий рецепт тіста для пиріжків, бо замішується тісто на кефірі, а не на дріжджах.
Бездріжджове тісто на кефірі для пиріжків готується швидко і не потрібно чекати, коли воно підійде, можна відразу приступати до випічки. Тому про улюблену начинку для пиріжків потрібно подбати заздалегідь.
Смажені пиріжки за цим рецептом виходять м’які, пишні, ніжні, навіть якщо на наступний день будете розігрівати їх в мікрохвильовці.
Інгредієнти:
Кефір — 500 мл;
Борошно — 7 склянок або 700 грамів (плюс-мінус 50 г);
Яйця — 1 шт;
Олія — 2 ст. л;
Цукор — 1-2 ст. л;
Сода харчова — 2 ч. л. без гірки;
Сіль — 0,5-1 ч. л.
Із цієї кількості продуктів виходить приблизно 1,3 кг тіста. Якщо цього багато, рецепт можна змінити, зменшивши інгредієнти.
Секрети вдалого тіста:
Всі продукти повинні бути теплими або кімнатної температури, тобто необхідно заздалегідь дістати кефір і яйця з холодильника.
Важливо не переборщити з борошном, щоб тісто для пиріжків вийшло м’яким.
Ретельне замішування тіста дуже важливе. Для цього досить не полінуватися і місити тісто до тих пір, поки воно не перестане бути липким.
Приготування:
Всі інгредієнти крім борошна перемішуємо у мисці за допомогою міксера або лопатки. Потім просіваємо і додаємо борошно, але не все відразу, а потроху, перемішуємо лопаткою, потім руками. Головне — не дати більше борошна, бо витрати борошна в рецептурі іноді можуть бути трохи менші або навпаки, трохи більші, все залежить від особливості борошна.
Ретельно замішуємо м’яке тісто, поки воно не перестане липнути до рук. Тепер готове тісто прибираємо в пакет, даємо полежати 10 хвилин, поки готуємо начинку. Тісто для пиріжків готове, можна приступати до випічки.
Бездріжджове тісто для пиріжків на кефірі підходить і для пирогів, з нього виходять відмінні пончики, біляші та прості коржі.
Смачного!
Повідомляє - Затишок
Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ