«Без подарунка – програшний варіант», - українка розповіла про головну відмінність побачень з іноземцями

ВІДВЕРТО: що ускладнює побачення в Європі

Власним досвідом з виданням Vogue поділилася PR-ниця Аліна Врублевська, яка у 20 років поїхала навчатися на магістратуру у Варшаві. Тож її перші стосунки будувалися саме з іноземцями.

Головна відмінність

За її словами, основна культурна відмінність дейтингу за кордоном — в очікуваннях обох сторін.

Більшість чоловіків на Заході звикли, що жінки прагнуть незалежності та рівності.

Наприклад, жінка в Америці може сприйняти пропозицію чоловіка заплатити за неї в ресторані як образу. Звичайно, всі люди різні, але загальний патерн саме такий.

Натомість Аліні з дитинства вкладали очікування, що чоловік мусить завжди платити за жінку (це не про фінансову залежність, а про певне джентльменське ставлення).

Фото з Instagram Аліни

А ще, якщо за кілька побачень мені нічого не подарували, то це точно програшний варіант (знов-таки, тут не про меркантильність, а про турботу — адже «дорогий не подарунок, дорога увага»).

Так вихована велика кількість українок, - зазначає Аліна Врублевська, - це закладено на якомусь ДНК-рівні.

Також вона розповіла про випадок у Києві з німцем:

Після місяця побачень він запросив мене до себе.

 

Оскільки це було після вечірки, де ми пили алкоголь, він кілька разів зупиняв мене та чітко питав, чи дійсно я згодна прийти до нього додому, та якщо я не хочу, він просто викличе мені таксі.

 

Тоді мені здалося, що це дуже дивна поведінка, а зараз розумію, що це був кращий приклад поведінки чоловіка, який мені зустрічався.

Як за кордоном сприймають зовнішність

Мій дрескод в Києві та Берліні сильно відрізняється. Жінки на Заході справді відчувають себе більш розслаблено в плані косметики та одягу.

Аліна каже, що це особливо відчувається у Німеччині, де вона зараз проживає. Тут переважна більшість жінок не фарбуються, носять розслаблений одяг.

Наші дівчата мають інший підхід.

Що ускладнює побачення в Європі

Різниця в менталітеті, а особливо в очікуваннях жінок, може сильно ускладнювати стосунки. Західні чоловіки звикли до переважно партнерських, рівних стосунків. Тому, якщо в базових очікуваннях жінки є сценарії в стилі казок Шарля Перро, то її може чекати сильне розчарування.

Я особисто вважаю прагнення до рівності у відносинах важливим і сучасним підходом. Якщо щось і можна запозичити із західного досвіду відносин, то це — точно. А поняття порядності — воно точно міжнародне, - зазначає Аліна.

Вона також нагадує усім дівчатам про безпеку.

Про безпеку

Обережними треба бути завжди, навіть якщо ви йдете на побачення зі знайомою людиною:

Написати друзям, куди ви йдете та з ким, надсилати посилання на соцмережі та геолокацію.

  • Завжди стежити за своїми напоями, краще не пити з бокалів, які приніс не офіціант. Це знижує вірогідність того, що вам щось підмішають.
  • Сідаючи в таксі, варто ділитися з довіреною особою номером машин, маршрутом та даними водія. Не сідати одній в таксі напідпитку.

Супер, коли все супер, але, на жаль, реалії можуть бути досить страшними.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень