Без паніки: розвідка звертається до українців щодо «наступу з Білорусі»

Там відкрито прокоментували закиди про начебто «підготовку наступу з Півночі наприкінці листопада»

Головне управління розвідки Міноборони закликає українців не піддаватися на ворожі провокації та довіряти лише офіційним джерелам.

Зазначається, що повідомлення про нібито «наступ з Білорусі» мають на меті посіяти паніку серед українського суспільства і є частиною ворожих інформаційно-психологічних спецоперацій.

В українському інформаційному просторі в останні дні поширюється інформація про нібито плани ворога атакувати Україну ударним угрупованням рф та республіки Білорусь з боку північних кордонів України наприкінці листопада.

 

Ця інформація підсилюється анонімними «вкидами» про масовану ракетно-авіаційну атаку, яка передуватиме такому вторгненню, – йдеться в повідомленні.

Розвідка повідомляє, що подібна інформація не відповідає дійсності.

Мета такої інформаційної спецоперації – спровокувати Україну перекинути значну частину війська до кордону з Білоруссю, аби послабити наступальний потенціал ЗСУ на Сході та Півдні України, а заразом показати білорусам нібито наміри нашої держави атакувати територію Білорусі, тим самим провокуючи білорусів вступити у війну.

Крім того, такі повідомлення мають на меті посіяти паніку серед українського суспільства і є частиною ворожих інформаційно-психологічних спецоперацій (ІПСО - ред.).

 

На це вказує і той факт, що спершу в подібних повідомленнях вказувалася дата можливого «вторгнення» 25-28 листопада, а за кілька годин дата «вторгнення» змістилася на 28-29 листопада, – додають розвідники.

У відомстві наголосили, що Сили оборони України забезпечують надійний захист наших північних кордонів і готові у будь-який момент відбити атаку ворога.

За даними розвідки, наразі на території Білорусі відсутнє ударне угруповання, яке може виконати подібні задачі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень