Без фізики та хімії? У Міносвіти розповіли, які предмети скоротять, а які залишать у школі

МОН пропонує зменшити кількість предметів для вивчення

Оксен Лісовий

Важливо!

Всі ключові навчальні дисципліни – і природничі, й гуманітарні, які нині є в школі, повинні залишитися. 

Про це заявив міністр освіти та науки Оксен Лісовий в ефірі телемарафону.

Ми не допускаємо сьогодні скорочення дисциплін ключових, таких, як історія України, українська мова, хімія, фізика, математика, біологія. Тобто всі ті ключові дисципліни, які є в школі, повинні залишитися. Ми говоримо про оптимізацію програми, про їхню концентрацію корисними знаннями, ми говоримо про ті дисципліни, якими можливо можна пожертвувати. І сьогодні це питання експертів.

 

На думку міністра можна концентрованіше подати, наприклад, основи здоров’я.

Водночас Міністерство освіти не має на сьогодін точних даних щодо кількості вчителів, проте працює над упорядкуванням цієї інформації, - каже міністр.

Він зазначив, що приблизно 3-4% вчителів виїхали за кордон. Переважно вчителі виїхали з тих регіонів, де ведуться бойові дії, це Луганська, Херсонська, Донецька,  Харківська, Запорізька області.

Лісовий зауважив, що на сьогодні для України найкритичнішим питанням є підготовка учителів Нової української школи. Це завдання прагнуть виконати до початку нового навчального року і воно потребує фінансування.

З об’єктивних причин підготовку не було здійснено попереднього року. Це той виклик, який ми маємо сьогодні. А загалом щодо підготовки вчителів – спостерігаємо проблеми з вищою освітою. Це стосується підготовки педагогічних кадрів та інших фахівців. Тому в фокусі нашої уваги сьогодні – реформи вищої освіти загалом і педагогічної зокрема, – додав він.

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень