Беру манну кашу і випікаю повітряні, волокнисті булочки до чаю

Це справжня пухка смакота

Свіжа домашня булочка до чаю – це найкраща згадка з дитинства. Потіште свою родину зараз і приготуйте м'які, ніжні і ароматні пиріжки, які не залишать байдужим нікого.

Інгредієнти:

Манна каша:

  • молоко — 300 мл
  • манна крупа — 2 ст.л.

Дріжджове тісто:

  • яйця — 2 шт.
  • сіль — дрібка
  • цукор — 100 г
  • дріжджі сухі — 9 г
  • молоко — 150 мл
  • вершкове масло — 100 г
  • манна каша — 235 г
  • крохмаль — 150 г
  • борошно — 550-570 г

Додатково:

  • цукрова пудра — для посипки

Спочатку зваримо манну кашу. У каструлю наливаємо молоко, висипаємо манну крупу, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо кашу 5-7 хвилин, постійно помішуючи. Охолоджуємо.

Тепер у миску розбиваємо яйця, додаємо дрібку солі і цукор. Перемішуємо вінчиком, висипаємо дріжджі і знову розмішуємо до однорідності.

Виливаємо розтоплене масло і на цьому етапі кладемо охолоджену манну кашу і молоко.

Перемішуємо, потім висипаємо крохмаль.

На відміну від картопляного — він не дає ніякого присмаку і краще розчиняється.

Тепер вводимо частинами просіяне борошно і замішуємо тісто. Як тільки тісто сформувалося в єдину грудку — переходимо працювати на стіл. Притрушуємо його борошном і вимішуємо тісто протягом 5-7 хвилин до гладкості та еластичності. Кладемо кульку тіста в миску, накриваємо тонким рушником і ставимо в тепле місце на підйом у 2,5-3 рази.

Тісто, яке підійшло перекладаємо на стіл. Стіл присипати борошном не потрібно. Тепер розділяємо все тісто на 15 однакових за розміром шматочків і кожен шматочок округлюємо.

Беремо 3 кульки тіста і скачуємо їх у кіски. Тонко не робіть, інакше булочка у вас буде дуже довга і худа.

Отже, скріплюємо 3 джгутики з одного боку і плетемо кіску так, щоб плетіння всюди було рівномірне і заготовка вийшла гарна.

Таким же чином плетемо ще 4 кіски. В підсумку виходить 5 великих заготовок. Перекладаємо їх на деко, застелене папером для випічки, накриваємо тонким рушником і залишаємо на 15-20 хвилин.

Потім булочки змащуємо сумішшю жовтка і молока і ставимо випікатися в заздалегідь нагріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Найпростіші інгредієнти перетворюються на приголомшливі булочки, які своїми ароматами наповнюють дім затишком і теплом.

Присипаємо їх цукровою пудрою і кличемо сім'ю пити чай. І щоразу я переконуюся, що немає нічого кращого за домашню випічку, приготовлену з любов'ю, якою так приємно поділитися з близькими та рідними.

Джерело: ukr.media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень