База авіації рятувальників на Рівненщині: де її розташують

Про кількість літаків поки невідомо

Базу рятувальної авіації хочуть створити у рівненському аеропорту. Про це минулого тижня попередньо домовилися голова Рівненської ОДА Віталій Коваль та очільник ДСНС України Микола Чечоткін. Авіатехніку планують передати рятувальникам Рівненщини найближчим часом, каже Віталій Коваль:

Це перспектива найближчого часу. Вона залежить від певних змін в структурі ДСНС і при отриманні ДСНС авіаційної техніки. Рівненська область готова до прийняття цієї техніки. По часу я думаю, що це буде початок 2020 року.

Під час зустрічі сторони відзначили готовність ДСНС Рівненщини до прийняття такої техніки. Про які саме літальні апарати йдеться, поки не повідомляють. Директор аеропорту Ігор Насинюк також каже, що невідомо скільки техніки стоятиме на летовищі, утім місця там більше, ніж достатньо:

Це ми знаємо. Ми свої пропозиції теж дали для ДСНСників. Домовленість на рівні міністерств нині триває. В нас місця вистачає для літаків. 176 гектарів. У нас смуга може діяти для багатьох літаків. Колись аеропорт приймав 80-90 рейсів на тиждень.

 

Щодо оплати, то це в першу чергу базування буде. За кожен літачок і вертоліт береться аеропортовий збір. Там виставлятиметься охорона, ведеться осблуговування.

Як каже керівництво Рівненщини, база авіації використовуватиметься для моніторингу ситуації в області, гасіння пожеж, евакуації потерпілих і значно розширить можливості рятувальників.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень