Батьки не купуватимуть підручники для учнів 4 і 7 класів

Книгами учнів мають забезпечити держава та місцева влада.

Про відповідне доручення прем’єр-міністра України нам повідомили в міському управлінні освіти. Документом передбачено, що 50% від суми, необхідної на закупівлю навчальних посібників, надасть держава. Інша половина - буде покладена на місцевий бюджет. Зі слів заступника начальника міського управління освіти Катерини Сичик, у Рівному вже підрахували, що міському бюджету закупівля підручників обійдеться в 1 млн. 300 тис. грн.. Проте, звідки братимуть ці гроші – ще не відомо.

Також Арсеній Яценюк повідомив, що у школах, де вже почали збирати кошти на підручники, гроші мусять повернути батькам. Катерина Сичик запевняє, що в Рівному грошей на шкільні підручники не починали збирати в жодному загальноосвітньому закладі.

Нагадаємо, напередодні Президент України підписав Закон щодо збільшення видатків на забезпечення підручниками учнів загальноосвітніх шкіл за рахунок економії коштів на оплату праці та соціальне забезпечення народних депутатів України. Відтак кошти на підручники вдасться знайти за рахунок урізання видатків на утримання депутатського корпусу та секретаріату Кабміну. На забезпечення учнів підручниками у 2015 році додатково буде виділено 180 мільйонів гривень.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень