Батьки говорять про це ще з березня: зарахування оцінок, якщо дитина була за межами України

Міністр освіти і науки запевняє, що жодних проблем не має бути і називає умови зарахування

Навіть для учнів 9 та 11 класів.

Сьогодні немає жодних законодавчих або якихось інших обмежень стосовно визнання результатів навчання дитини в будь-якій країні світу.

Проте має бути офіційна розшифровка опанованої дитиною освітньої програми (разом із годинами, які дисципліни читалися, яка оцінка знань по кожному з предметів тощо), - прокоментував запитання міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Міністр Сергій Шкарлет

Тобто наш заклад має перекласти європейську систему оцінювання на українську 12-бальну.

Отже, наголошую: жодних обмежень щодо визнання результатів навчання дитини за кордоном на сьогодні не існує, - підкреслив чиновник.

 

Яка ситуація у випускників

Якщо дитина навчається не у випускних класах (не в 9 чи 11) – то має бути наданий звичайний табель або інформаційна довідка із закладу освіти про прослухану освітню програму.

Коли ж це свідоцтво про загальну базову освіту за 9 клас або про повну загальну середню освіту за 11 клас, то тут включається звичайна процедура визнання документів про освіту (вона вся прописана й давно працює: документи видаються українськими закладами освіти та можуть бути відповідно до спільного наказу МЗС і МОН направлені для вручення випускникам в українських дипломатичних установах за кордоном).

Тому тут я не бачу жожних перепон чи обмежень. І ми вже передавали через українські посольства й консульства майже 4000 таких документів по 9 та 11 класах українцям, що тимчасово перебувають поза межами території України. Для того щоб атестувати, слід було взяти оцінки, які діти надавали зі школи тієї країни, де вони тимчасово навчалися й передати до наших українських шкіл. А наші школи вже трансформували ці оцінки у свідоцтво.

 

Втім у соцмережах батьки оприлюднюють дописи, які свідчать, що не така це й легка справа – визнання закордонних оцінок нашими школами. Принаймні на місцях батьки та учні часто стикаються з перепонами щодо їх зарахування.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень