«По 1000 грн на ремонт здаємо добровільно», - батьки дитсадка Рівного

Виявляється, «вимагають» такі суми не з усіх

Ми писали, що до нас звернулася частина батьків групи №10 дитсадка № 28. Вони скаржилися, що з них на ремонт ігрової кімнати дитсадка вимагають здати по 1000 грн. І запитували, чи це правомірно. 

Начальник управління освіти Богдан Турович тоді пояснив, що

благодійні внески на дитсадок - це добровільна допомога батьків. І такі суми збирають за рішенням батьківського комітету. 

Публікація викликала обурення іншої частини батьків цієї групи дитсадка. Вони підготували текст, у якому заявляють, що ніхто з них гроші не вимагає. 

Звернення батьків вихованців дитсадка №28 групи №10

Про потребу у проведенні ремонтних робіт у приміщенні групи, де навчаються наші діти, ми знаємо вже давно, так як щодня забираємо малечу і спостерігаємо за станом стін і стелі. Звичайно, наші плани ми обговорили з вихователями групи, які теж підтримали ідею проведення ремонту.

Пошуком майстрів, обрахунком кількості необхідних матеріалів зайнялися члени батьківського комітету. Прорахована сума - 1000 гривень на одну дитину – необхідна для капітального ремонту стелі і стін у приміщеннях групи (коридор, туалет, спальня, ігрова).

Для обговорення важливості проведення таких робіт і спроможності батьків це оплатити були зібрані батьківські збори, де всі присутні висловили свою думку. По завершенню було прийнято рішення – ремонт проводимо, кошти здаємо.

Сума в 1000 гривень є, справді, немалою. Проте батьки домовилися її здати за умови розтермінуванння до кінця червня (так як роботи заплановані на початок липня). Всі, згодні з цим, підписали відповідний лист-погодження, який і був опублікований в мережі. Також домовилися, що проведення такого ремонту є затратним, тому наступного року питання про збирання будь-яких коштів обговорюватися не буде.

Вживання слова «вимагання» у цьому випадку є неправильним. Адже добровільна згода батьків на благодійний внесок не є вимаганням. І вихователі чи інші працівники закладу не мають абсолютно ніякого відношення до цієї ситуації!

Ми розуміємо, що фінансування державою закладів освіти є практично мінімальним. Чекання таких коштів на проведення ремонтних робіт у групі, де навчаються наші діти, є абсурдним. Тому заради їхнього комфорту ми продовжимо підготовку і збирання добровільних внесків цього разу. Практичне і швидке вирішення ситуації з ремонтом наразі для нас важливіше, ніж теоретично довгі розмови і нехтування умовами для наших дітей державою!

Звичайно, чекаємо від державних установ, що виділяють кошти для благоустрою закладів освіти, не те що більшого, а значно більшого сприяння у цьому напрямку. Наприклад, у ДНЗ №28 потрібно провести повне зовнішнє утеплення і ремонт даху. Зверніть на це увагу!

На листі стоять підписи 27 осіб. Втім, оприлюднювати публічно свої прізвища біля підписів автори листа не забажали:

Радіо ТРЕК у Тelegram. Viber: 063-734-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень