Басков і Канделакі. Генпрокурорка України називає нові імена арештованих росіян

Росіян, які підтримали російську агресію

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомляє про ініціювання міжнародного розшуку російської телеведучої Тіни Канделакі за відкриту підтримку російського вторгнення в Україну.

 - Прокурори, проаналізувавши контент телеграм-каналу, що належить вам, вкрай здивувалися – ви є одним із ключових поширювачів ідей та гасел кремлівської військової машини.

 

Тінатін Гівіївно, ви просите ваших читачів не довіряти жодній іншій інформації, крім тієї, що до них надходить з екранів російського телебачення.

 

Ви ж людина з індустрії, впевнена, ви професіонал і добре знаєте, що цей ваш заклик - злочин...

 

Я як генеральний прокурор повідомляю вас про те, що ваш процесуальний статус в Україні - особа, підозрювана у скоєнні злочину, - зазначила Ірина Венедиктова.

Генпрокурорка повідомила, що найближчими днями українські прокурори ініціюють процес оголошення Канделакі у міжнародний розшук.

- Під час спроби перетину кордону інших держав ви будете затримані компетентними органами з метою екстрадиції в Україну. Але я вам не пропоную покладатися на мою думку, а керуватися порадами ваших юристів», - звернулася Венедіктова до російської телеведучої.

 

Згодом Ірина Венедиктова заявила рпо арешт Миколи Баскова.

 - «Росія, визнаючи ЛНР і ДНР, » має повне право взяти на себе захист цих республік. " Що за республіка ? Луганськ і Донецьк це Україна. Ближче до справи, Микола Вікторович Басков.

 

З цього дня Ваш процесуальний статус на території держави Україна є підозрою. Іншими словами, українські прокурори вважають, що ви вчинили злочин, покарання за який передбачає позбавлення волі.

 

Більш того, український суд, вивчивши позицію слідства та прокуратури, дійшов висновку про можливість задоволення запиту про ваш арешт.

 

Для вас це означає, що найближчим часом вас затримають правоохоронні органи країни, де ви перетинаєте кордон,- повідомила Венедиктова. 

Нагадаємо, до цього у міжнародний розшук оголосили Міхалкова та Газманова. І це далеко не повний перелік росіян, які публічно підтримали вторгнення Росії в Україну, і тепер заарештовані заочно.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень