Банки можуть заблокувати переказ і картку. Правила, щоб цього уникнути

Підбірка порушень, через які можуть заблокувати рахунок

Банківські установи щоразу посилюють правила фінансового моніторингу. Тож чимало клієнтів натрапляють на арешт рахунків чи блокування переказів. Підбірку порушень які можуть до цього призвести підготував  OBOZREVATEL.

Якщо перевищити кількість переказів

З картками українських банків (для фізичних осіб) є ліміт на перекази. Наприклад, у ПриватБанку можна отримати або відправити гроші понад 100 разів. Це, зокрема, пов'язано з обмеженнями платіжних систем.

Якщо ви хочете отримувати оплату за свої послуги або товари на картку, потрібно використовувати рахунок фізособи-підприємця, тоді не доведеться стикатися з подібними проблемами.

Однак ті українці, які хочуть як фізособа отримувати оплату як підприємець, рано чи пізно зіткнуться з блокуванням картки.

Якщо стати боржником

Згідно із законом виконавча служба може написати лист у банк і вимагати заблокувати рахунок будь-якого боржника. Приводом може стати заборгованість  за комунальні послуги, за кредитом, аліментами тощо.

Будь-яка фінансова установа зобов'язана дотримуватися закону і єдиний спосіб отримати доступ до свого рахунку – виконати свої фінансові зобов'язання.

При цьому звертатися треба не до банку, а до виконавця, з ініціативи якого заблокували рахунок. Дізнатися інформацію про свою заборгованість можна за допомогою реєстру боржників.

Якщо проводити сумнівні операції

Банки мають ще й власний фінансовий моніторинг, і загальні вимоги від регулятора.

І якщо, наприклад, дробити перекази, часто поповнювати рахунок готівкою і дробити суми так, щоб вони здавалися незначними, переказувати або отримувати гроші від депутатів та інших публічних людей, які пов'язані з владою, проводити нетипові для себе операції, великі перекази – банк має право тимчасово призупинити доступ до грошей і зажадати документи або пояснення, - пише OBOZREVATEL.

Крім того, коли термін дії вашої картки закінчиться, фінансова установа має право не продовжувати його і не видавати нову картку навіть без пояснень причини.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень