Бабусин секрет для чищення дуже брудної духовки: зможете очистити без хімії
Ви здивуєтеся, але це працює
Духовка у тих, хто часто запікає страви, швидко забруднюється. Якщо її регулярно не мити, то з часом відчистити шар жиру вже буде дуже непросто.
Колись наші бабусі не мали специфічних хімічних засобів для чищення духовки, а використовували ті, які і досі не втратили свою.
Основними дійовими особами очищення духовки є:
- Харчова сода
- Оцет
Приберіть усе з духовки, включаючи решітки, і приготуйте суміш харчової соди з невеликою кількістю води для утворення пасти. Консистенція повинна бути достатньо густою, щоб вона наносилась на поверхню духовки без розтікання.
У рукавичках нанесіть пасту з харчової соди на внутрішню частину духовки, особливо зосереджуючись на найбрудніших ділянках або місцях, де накопичується найбільше жиру.
Не варто наносити суміш на нагрівальні елементи.
Дайте суміші постояти принаймні 4 години, хоча для найкращих результатів краще залишити її на ніч, особливо якщо духовка дуже забруднена.
Поки суміш діє всередині духовки, скористайтеся можливістю почистити решітки.
Замочіть їх у гарячій воді з оцтом і харчовою содою або натріть нарізаним лимоном. Через деякий час протріть губкою, щоб видалити залишки жиру та бруду.
Щоб видалити будь-які інші застарілі залишки та жир, розпиліть оцет всередині духовки.
Оцет вступить у реакцію із залишками харчової соди, допомагаючи розщепити залишки бруду.
В кінці витріть внутрішню частину духовки чистою тканиною. Якщо ви хочете усунути запах оцту, нагрійте духовку на кілька хвилин, наповнивши водою ємність з кількома скибочками лимона.
Це допоможе не тільки очистити духовку, але й надасть приємний свіжий аромат.
Джерело: glavred
Радіо Трек: НОВИНИ