Бабусин секрет для чищення дуже брудної духовки: зможете очистити без хімії

Ви здивуєтеся, але це працює

Духовка у тих, хто часто запікає страви, швидко забруднюється. Якщо її регулярно не мити, то з часом відчистити шар жиру вже буде дуже непросто.

Колись наші бабусі не мали специфічних хімічних засобів для чищення духовки, а використовували ті, які і досі не втратили свою.

Основними дійовими особами очищення духовки є:

  • Харчова сода
  • Оцет

Приберіть усе з духовки, включаючи решітки, і приготуйте суміш харчової соди з невеликою кількістю води для утворення пасти. Консистенція повинна бути достатньо густою, щоб вона наносилась на поверхню духовки без розтікання.

У рукавичках нанесіть пасту з харчової соди на внутрішню частину духовки, особливо зосереджуючись на найбрудніших ділянках або місцях, де накопичується найбільше жиру.

Не варто наносити суміш на нагрівальні елементи.

Дайте суміші постояти принаймні 4 години, хоча для найкращих результатів краще залишити її на ніч, особливо якщо духовка дуже забруднена.

Поки суміш діє всередині духовки, скористайтеся можливістю почистити решітки.

Замочіть їх у гарячій воді з оцтом і харчовою содою або натріть нарізаним лимоном. Через деякий час протріть губкою, щоб видалити залишки жиру та бруду.

Щоб видалити будь-які інші застарілі залишки та жир, розпиліть оцет всередині духовки.

 

Оцет вступить у реакцію із залишками харчової соди, допомагаючи розщепити залишки бруду.

В кінці витріть внутрішню частину духовки чистою тканиною. Якщо ви хочете усунути запах оцту, нагрійте духовку на кілька хвилин, наповнивши водою ємність з кількома скибочками лимона.

Це допоможе не тільки очистити духовку, але й надасть приємний свіжий аромат.

Джерело: glavred

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень