Автомобіль швидкої допомоги з «капсулою життя» подарували Рівненській лікарні (ФОТО)

Тепер новонароджених зможуть рятувати ще дорогою до медзакладу

Новий неонатальний автомобіль швидкої допомоги днями отримала Рівненська обласна дитяча лікарня. Про це повідомляє відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених обласної дитячої лікарні.

Сучасний автомобіль типу С на базі Citroen Jumper подарував закладу Фонд Ріната Ахметова.

За словами головного лікаря обласної дитячої лікарні Віталія Бойка, обладнання неонатальних машин дозволяє рятувати життя немовлят ще дорогою до медзакладу.

У салоні є інкубатор – так звана «капсула життя», яка допомагає транспортувати новонароджених дітей, у тому числі й з екстремально низькою масою тіла.

Також він оснащений гідропневматичною підвіскою, яка не залежить від амортизації автомобіля, тож немовля не відчуває жодного поштовху під час руху машини. Інкубатор підтримує безпечну та стабільну температуру і вологість.

У машині швидкої допомоги є вся необхідна комплектація для транспортування новонароджених, моніторингу життєвоважливих функцій, портативний апарат ШВЛ та пристрій для підігріву інфузійних розчинів.

У п’ятницю, 6 березня, для лікарів та анестезіологів відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених провели спеціальний тренінг по роботі з апаратурою та обладнанням автомобіля.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень