Автобіографія Оникія Богуна та сотня портретів воїнів АТО: у Рівному - виставки

До Дня Соборності

Сьогодні у Рівному до Дня Соборності відкриються дві виставки. Про це повідомляється на сайті Рівненської ОДА.

Виставка під назвою «100 років боротьби. Українська революція 1917 – 1921»  запрацює в Державному архіві області за адресою: м. Рівне, вул. Кавказька, 8.

Відкриття о 12.30.

Працівники архіву представлять 21 банер, розроблений Українським інститутом національної пам’яті. Експозиція  в простій та цікавій формі розповідає про події Української революції. У підготовці матеріалів використано більш ніж 250 документів та фотографій.

Унікальним експонатом на виставці є оригінал автобіографії адміністративного старшини військового міністерства УНР Оникія Богуна. Документ ліг в основу 7-го тому книги «Реабілітовані історією. Рівненська область», яку під час заходу презентує член колегії Держархіву області Андрій Живюк.

Також відвідувачі зможуть ознайомитися з документами, що показують життя повіту, першу україномовну газету «Місцевий дзвін», справи діячів УНР, які в роки революції проживали на території області.

У Рівненському обласному краєзнавчому музеї відкриється виставка «Портрети добровольців на війні»

Відкриття о 14-ій годині.

110 портретів добровольців харківський художник, боєць добробату Сергій Пущенко, створив з натури в 5-му окремому батальйоні ДУК ПС та 5-му батальйоні УДА впродовж травня 2015-го – квітня 2017 року.

Портрети мальовані олівцем та олією. Графічні роботи вирізняє особлива характерність.

На портретах Пущенка, які він писав просто на передовій, є зовсім юні воїни і досвідчені чоловіки. На кожній картині бійці залишили свої автографи. Записи супроводжують малюнки, тож не просто розкривають характери захисників, а складають враження розмови з бійцями.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень