«Авдіївка. Дощ з ГРАДів та пельменів!», - репост від рівненської госпітальєрки Яни Зінкевич

Яна Зінкевич у софмережі Фейсбук розмістила повідомлення прес-директора батальйону «Госпітальєри» Аліси Котик, яке назвала шедевральним, і попросила його поширити

Воно має назву "Інша сторона медалі". І розпочинається словами: "АВДІЇВКА. Дощ з ГРАДів та пельменів".

Аліса Котик пише:

Авдіївку нещодавно накрили одразу дві лавини. "ГРАДів" від «братнього» східного сусіда і хвиля істеричного співчуття з заходу України у вигляді щедрої гуманітарної допомоги. Назвемо цей масовий психоз «Операція дві тонни пельменів», десь в коментарях побачила, з голови не йде.

"ГРАДами", за словами Аліси Котик, частують перед мінськими переговорами завжди потужніше, нагадуючи, що живого м’яса і боєкомплектів в Росії стане ще на довгі-довгі роки «братання». До цього, пояснює вона, додалася стратегічна помилка ворогів, внаслідок якої замість наступу бойовики дуже потерпіли від контрнаступу українського війська та втратили важливі позиції. Тепер змушені евакуйовувати цілі райони Донецька, щоб вести звідти артобстріли.

Авдіївку відділяє від днрівського Донецька всього 13 км, а дальність польоту снаряда САУ (самохідна артилерійська установка), до прикладу, понад 20 км. У місцевого населення, наймаргінальніша частина якого відверто сепаратистська, в очах німе питання: «Пачєму каша бєз мяса?!». Тобто чому їхні друзі, переносники «руського міра», яких так чекали, обстрілюють житлові масиви, пункти обігріву, польові кухні – це питання риторичне і не вимагає довгих роздумів: «Потому что ваши военные тут».

А гуманітарна вакханалія, пише Аліса Котик, вводить їх в стан ейфорії. З мавпячим нахабством вони по колу ходять пунктами видачі продуктів, одягу, влаштовуючи «каруселі». Святе слово «халява» будить у них звіра, і в черги не має можливості пробитися хтось, хто менш нахабний, чи дійсно потребує. Доходить до сварок і бійок.

Чому люди їм кинулися допомагати – їх не цікавить взагалі, бо ми «по гроб жизні ім должни!» А тепер запитай себе. Третій рік війна. Справжня, неоголошена, але реальна і жахлива! А ти живеш в казці? Не можеш справитися з бажанням нагодувати і пожаліти колаборантів? Людей, які не те, що пустили війну в свою країну, а й далі корегують обстріли наших військових частин і жорстоко б’ють людей, які відстоюють українську позицію.

Аліса Котик робить висновок:

Ніякої гуманітарної катастрофи в Авдіївці немає! Є катастрофа, але зовсім інша.
Висновки робіть самі. Задайте собі запитання, чому на фотографії, де роздають халяву, така кількість здорових хлопів, які не приймають участі в обороні країни, а твій брат, сусід, друг там, під обстрілами і в постійній небезпеці. 

А ось тим, хто хоче допомогти, госпітальєрка радить:

Допомагайте військовим, добровольцям, медикам, нашим людям, які там бережуть наш спокій. Пересилайте українські книжки, передавайте дитячі малюнки і слова підтримки дітям з прифронтових зон. Найбільше шкода дітей! Вони мають всі шанси вирости людьми в вільній Україні!

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень