Аудит землі на Рівненщині: знайшли 28 тисяч га під посівні площі

Це дозволить збільшити виробництво аграрної продукції

На Рівненщині провели масштабний аудит земель сільськогосподарського призначення. Завдяки цьому в області зросли посівні площі. Про це повідомляють у Рівненській ОДА.

Робочі групи у районах та громадах, починаючи з травня, детально проаналізували понад 750 тисяч га. У результаті виявили, що частину земель взагалі не використовують. Найбільше таких розташовані на півночі краю – у Володимирецькому, Дубровицькому, Зарічненському та Рокитнівському районах.

Завдяки аудиту сільськогосподарських ділянок на Рівненщині додатково в обробіток залучено 28 тисяч гектарів земель.

 

Це, передусім, сприятиме збільшенню виробництва аграрної продукції. Детінізація землі – це також один із додаткових резервів із наповнення місцевих бюджетів, підвищення рівня життя у громаді, - зазначив голови ОДА Віталій Коваль.

Він переконаний, що аудит сільськогосподарських земель дозволить підвищити їхню ефективність. Адже після обліку площ можна запланувати, що з ними робити далі.

Серед варіантів - проведення аукціонів на право оренди, оформлення права власності чи використання невитребуваних часток, оформлення для передачі у власність учасникам АТО тощо.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень