АТОвці будуть шукати «нечесних» прокурорів методом анкетування

Згідно з наказом Генерального прокурора України Юрія Луценка відтепер всі прокурори повинні будуть заповнити певні «анкети доброчесності»

Мова іде про анкету доброчесності, яку прокурори подають до підрозділу внутрішньої безпеки ГПУ, а потім ці документи оприлюднюються на сайті. Це заповнений документ, де прокурор стверджує, що не вчиняв нічого протизаконного.

Наразі створена робоча група з 23 людей, яка й перевірятиме «доброчесність» заповнення анкет. Складається вона з колишніх воїнів-АТОвців.

Анкету доброчесності повинні будуть заповнювати всі прокурори. Про те, що може стати приводом вже безпосередньо для перевірки, далі говорить член спілки Ради ветеранів АТО в Рівненській області Ігор Батенчук:

Приводом для проведення таємної перевірки доброчесності є лише інформація, яка свідчить про недостовірність одного або кількох тверджень, зазначених прокурором в «анкеті доброчесності». В разі наявності такої інформації будь-яка особа може надати їх до Управління внутрішньої безпеки та захисту працівників прокуратури Генеральної прокуратури одним із найбільш зручних способів.

До слова, не так давно на офіційному сайті відомства з'явився новий розділ - “Таємна перевірка доброчесності”. Там можна знайти анкету доброчесності кожного прокурора і його декларацію доходів та витрат за 2015 рік (звісно, якщо вона була подана).

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень