Архів Чорнобильської АЕС, який збирали десятиліттями – знищений (ФОТО)

Окупанти не тільки обікрали атомку, а й понищили документи та майно

Багаторічний архів, який на Чорнобильській АЕС збирали українці, знищено російськими окупаційними військами. Про це повідомив голова Громадської ради при Державному агентстві України з управління зоною відчуження (ДАЗВ) Олександр Сирота.

– Це все, що лишилось від наших чорнобильських документів та архівів.

 

Те, що ми збирали десятиріччями, якась курва просто викинула у смітник, – написав він, додавши фото із залишками паперів у смітнику.

Практично всі офісні приміщення в будівлях у зоні ЧАЕС суттєво пошкоджені, розбиті й повністю розкрадені, додають у ДАЗВ.

Тобто орки крали не лише техніку з сервізами, а й особисті речі персоналу атомки:

Окупанти поцупили не лише майно держпідприємств, а й особисті речі працівників на їхніх робочих місцях. Розграбована та знищена у Чорнобилі сучасна аналітична лабораторію вартістю 6 млн євро.

 

Вона була унікальним комплексом із потужними аналітичними можливостями й могла надавати послуги на будь-якому етапі поводження з радіоактивними відходами, а також на стадії досліджень та розробки технологій, - заявляють у відомстві.

З приводу радіаційного фону загальні висновки поки «робити рано, маємо запустити систему АСКРО (якщо це буде можливо, об’їзду датчиків поки не було), щоб спиратися на факти». Але точкові виміри показали суттєві рівні для місцевості, в якій їх проводили, наголошують в Держагентстві з управління Зоною.

Джерело: Економічна правда

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень